Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prvni navsteva psychologa

Od: sara* odpovědí: 18 změna:
Potrebovala bych poradit. Uz dlouhou dobu premyslim nad navstevou psychologa, ale mam strach. Cetla jsem, ze musim nejprve k obvodakovi, aby me napsal doporuceni, ale me se k nemu jit nechce. Vazne to nejde udelat jinak? Treba u soukromeho psychologa taky potrebuju doporuceni? K obvodakovi vazne nechci, nemam k nemu duveru, abych mu neco takovyho rikala :(
Budu moc vdecna za jakoukoliv vasi odpoved

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, myslím, že psychologa si můžete vyhledat a navštívit hned. Přes praktického lékaře se zřejmě dostanete do ordinace psychiatra. Navíc, psycholog není lékař, tak není důvod jít za praktickým lékařem. Zdravím!

P.S. Ujasněte si svůj problém, jestli chcete pouze rozhovor (psycholog) nebo i předpis léků (psychiatr).

doplněno 14.03.16 17:27:

sara - jsou i psychologické poradny, kde klient neplatí a nemusí ani prokazovat svou totožnost.

Takže, těžko tam donese nějaké potvrzení. Vy jste asi byla u psychiatra (tedy, u lékaře).

doplněno 14.03.16 19:28:

sara - nemusíte zakládat další otázku. Pokud si nejste jistá, kam zajít, tak zvolte psychologa - buď pomůže nebo návštěvu psychiatra doporučí. No, a někdy mohou i obě profese spolupracovat.

doplněno 15.03.16 07:45:

sara - proč nečtete naše odpovědi? Stále v tom nemáte jasno? Proč si nenajdete pomoc zdarma? Neumíte si vyhledat na internetu kontakt na psychologa ve Vašem městě nebo i jinde? Zamyslete se, zda změnou praktického lékaře něco získáte, když jeho potvrzení ani nepotřebujete.

sara*
hodnocení

Dekuju moc. Ja jsem u jednoho v nasem meste byla a na dverich mel prave napsano, ze pri prvni navsteve mam predlozit karticku pojistence a doporuceni praktickeho lekare. Tak jsem prave nevedela.
sara*
hodnocení

Dobre dekuju
Kontat jsem si uz nasla ted jeste tam zavolat :)

hodnocení

3x

Psychologa nebo psychoterapeuta můžete navštívit i bez doporučení. Ke strachu není důvod. Předpokládám, že psycholog se zavedenou praxí už toho viděl a slyšel tolik, že váš případ ho nijak neohromí a postaví se k němu věcně a profesionálně, ať už je to cokoliv.

hodnocení

3x

Pokud nemáte k obvoďákovi takovou důvěru, abyste mu mohla říct, že máte psychickou krizi, tak je čas změnit obvoďáka.

K návštěvě psychologa doporučení obvoďáka nepotřebujete. Psycholog je tam mimo jiné proto, aby vás třeba odradil od sebevraždy. Pokud by se cesta k psychologovi nějak ztěžovala, tak to celé ztrácí smysl, na most je cesta snažší.

sara*
hodnocení

Dekuju moc tak ja tam zavolam a uvidim.
Jeste se chci zeptat jak je to s cenou kolik se tak plati? Jeste stale totiz studuji tak si zase nemuzu dovolit za nej dat tisice. :)

hodnocení

0x

já bych oslovila přímo psychologa - domnívám se, že doporučení není potřeba :)

mp*
hodnocení

0x

Tam spíš jde o peníze. já byl u psychloga asi dvakrát. U doktora Humhala, ale taky potřeboval papír od obvoďáka, protože v opačném případě bych to musel platit (asi 1000 kč). Přes doporučení je to na pojišťovnu. Ale věřím, že pokud půjdete přímo třeba do Bohnic (zní to blbě pro nornální lidi, ale je tam fakt jen léčebna pro potřebné), tak nemusíte platit nic.

hk
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]

sara*
hodnocení

Ja to asi neumim uplne jednoznacne popsat. Mam uz asi tri roky problemy sama se sebou vubec si neverim nemam skoro zadne sebevedomi, dela mi problem jit nekam kde je hodne lidi a taky mam pocit ze se me nic nedari, ze jsem k nicemu a citim se strasne sama.

hodnocení

0x

S psychologama je to těžký. Měl by sedět a měla bys mít v něj důvěru a cítit se dobře v ordinaci. Najít toho správného je těžké. Chodím teď k psycholožce a úplně to pravé ořechové to není. Na prvním setkání se to nepozná.

doplněno 15.03.16 00:21:

Někde jsem četla, že správný psycholog vás má chápat, i kdyby jste byl třeba masový vrah. Já nejsem a mám pocit, že mě nebere takovou, jaká jsem.

hodnocení

0x

Jít k psychiatrovi, a ten dá taky doporučení, když nechcete obvoďáka. Pak to máte přes pojišťovnu, pokud ten psycholog s pojišťovnou pracuje. Jinak se platí (třeba 600 a víc za hodinu).

sara*
hodnocení

Aha dobre, zase jit rovnou k psychiatrovi. Ja zavolam k jednomu psychologovi, zeptam se a uvidim.
Jinak moc dekuju

sara*
hodnocení

Tak jsem se objednala, a ta psycholozka nema smlouvu s pojistovnou takze nepotrebuju doporuceni za coz sem rada.
Dekuju moc vsem za pomoc a za rady

hanabe

A klídek, vlastně jdete na pokec. Já z toho kdysi taky měla vichr, a zbytečnej. Žádný doporučení od obvoďáka jsem neměla, psycholog sídlil na poliklinice, nic jsem neplatila. Teď je to asi různé.

sara*
hodnocení

Ja mam akorat strach z toho ze vlastne cizimu cloveku budu rikat svuj problem, ale verim ze to bude v pohode. Ja budu platit, ale ta castka neni nejak strasna
navsteva

Pokud to je 600 Kč na hodinu, možná pro někoho nic moc. Jenže to nebude jen jedna návštěva. To bude vícero sezení. Přece si nedá utéci kšeft.

sara*
hodnocení

Toho jsem se prave bala, ale neni to tolik je to daleko min coz jsem rada :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]