Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přípravek na afty

Od: user odpovědí: 11 změna:
Zdravím, neví někdo jak se jmenuje přípravek na afty, u kterého chvíli po aplikací aft zmizí? Kdysi to dostala máma od zubaře, ale neví, jak se to jmenuje.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Po žádném přípravku vám aft rozhodně zázračně nezmizí. Doba aftu je cca týden a můžete na to patlat co chcete. Jsou akorát uklidňující mastičky, potěry. Ovšem nutno podotknout, že každou takovou mast si v puse rozmělníte slinou a působení je chvilkovou záležitostí.

Jinak daleko výhodnější je aftům předcházet. To znamená držet si perfektní imunitu, protože jakmile máte imunitu oslabenou, okamžitě na Vás aft může skočit.

hodnocení

0x

I já jsem po dvou týdnech trápení u zubaře dostal něco, co mi ústa zahojilo do 12ti hodin. Netuším, co to bylo... Používám pravidelně mundisal gel na afty - ze všech variant jsem byl s tímto zatím nejvíce spokojen.

doplněno 14.03.16 20:29:

Když jsem se u zubaře zmínil, že aft vypaluju po vzoru tatíka, byl v šoku a tvrdil, že je to ta nejhorší varianta. Takže slivovici si dávám jen jako prevenci.

mildaa
hodnocení

0x

S afty válčím celý život, za poslední dva roky ani jeden aft, což je u mě zázrak. Co doporučit?

prevence:

- dobrá imunita

- otužování, sport..

- perfektní hygiena dutiny ústní, používání vhodné zubní pasty, která vás nebude dráždit - je třeba si odzkoušet všechny preparáty, které používáte, protože máte nejspíše citlivou sliznici...musíte se naučit pozorovat co nesnášíte. Používání zubní nitě event. mezizub. kartáčky..

- podobně se aft může objevit i po jídle jako: citrusy, jahody, zmrzlina, ananas, slané chipsiky...Pozor také na moc horké/moc chladné...prostě na extrémy v puse.. Problém může být třeba i ostrá plomby...

léčba (cca 5 dnů):

pokud už se něco objeví, potom: A) herbadent tinktura B) tantum verde spray (vše ostatní byly vyhozené peníze)

nákladnější léčba u zubaře (doba hojení cca 2 dny):

A) ošetření ozonem B) ošetření diodovým laserem

balzerka
hodnocení

0x

To by měli vědět v lékárně. Já věřím na propolisovou tinkturu, Drags Imun vnitřně. Známá potírá afty jodovou tinkturou. Říká se, že se má omezit sladké a mléčné a brát B vitamin, C vit a zinek. Dejte jarní očistu střeva, tam prý je prapůvod.

hodnocení

0x

Já to léčím čistým lihem, koupí se v lékárně, na ušní vatičku a každou chvíli to tam přiložím, za den se to vypálí

hodnocení

0x

Já používám tady toto:

Přípravek na afty

balzerka
hodnocení

0x

Tak jsem zjistila, čím afty lékař na ORL "vypaluje" . Dusičnan stříbrný.

No jo, otázka však je, zda to jde sehnat mimo lékaře :) a jak se to má používat.

Něco jsem našel tady. Mě na afty zatím nikdy nic nepomohlo a to jsem toho už vyzkoušel. Kdyby tohle bylo účinné, byl bych rád, protože afty mě trápí po celý život.

mildaa

Aft se tím naleptá ale žádný zázrak nečekejte. Mít zdravou ústní dutinu bez aft, to vyžaduje komplexní přístup. Žádná zázračná vodička neexistuje.

To tvrdím od začátku taky.

mp*

Sám jsem neměl aft snad nikdy (a to jsem schopný dopít po nějakém hostu, či i dojíst), zato třeba můj syn na to trpí od mala (těch stovky zoviraxů). To nikdo asi neví, čím je to způsobeno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]