Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ÚSO s maturitou (bez vyučení)

Od: prace1 odpovědí: 4 změna:

Už dlouho hledám práci (3 měsíce) a teď se v jedné firmě u nás naskytla dobrá práce. Splňuji skoro všechny požadavky, až na jeden. ÚSO s maturitou bez vyučení. Jsem vyučená a dodělala jsem si maturitu. Mám se zkusit vůbec o pracovní pozici ucházet? Děkuji za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jestli si troufáte, tak se ucházejte! Co neumíte, to se naučíte, protože se učíte rychle! Že?! Navíc, umíte i rukama a víte, co to obnáší. Zahoďte nejistotu a váhání. Jestli o práci stojíte, tak se narovnejte a zabojujte!*hej*Hodně štěstí!

host*
hodnocení

0x

Máte maturitní vysvědčení, takže v tomto ohledu požadavek na vzdělání splňujete. Tečka.

Že máte navíc výuční list může být v některých oborech ještě navíc vhodný předpoklad pro práci. Už proto, že absolvent má ve vyučovaném oboru kvalitnější praxi, odborný výcvik, než nejakou ošizenou praxi 3 hodiny dvakrát týdně, kde se nic nenaučí.

Možná že je personalista ve firmě vybíravý a chce pouze absolventy pouze maturitního oboru, protože asi nedůvěřuje úrovni maturity v oborech, kde je jako další předmět navíc odborný výcvik. Nakonec stejně záleží na výběrovém řízení, koho si vyberou. A zaleží na tom, jak kdo umí pracovat.

Popadněte maturitní vysvědčení (udělejte si ověřenou kopii, originál si nechte doma, aby se neošoupal) a hrdě se jděte ucházet o práci.

figurek*
hodnocení

0x

ÚSO je úplné střední vzdělání. To znamená že firma hledá lidi maturitou z nějaké odborné školy. Jestli jste si dodělala třeba průmku, nebo máte výuční list s maturitou, tak neváhejte a přihlaste se.

pt®
hodnocení

0x

Samozřejmě, maturitu máte, navíc praxi a každé nové místo přináší i novou práci, kterou se budete učit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma úso s maturitou

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]