Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer chtěla jsem se optat mám brigadu našla jsem jsi ji sama ale nelibi se mi tam, hodně práce, málo penez. Mám ale podepsanou smlouvu do prosince.Chtela bych skončit.Můžu to ukončit?Jsem jeste na pracaku jen jsi privydelávám k podpoře.Abych nemela na pracaku nějakej pruser že chci skoncit.Našla jsem jsi jí sama uřad práce mi nic nenašel.Jak mám postupovat už tam jít nechci.Budu jsi hledat neco jiného nejlepe na stálo.
Můžete ukončit pracovněprávní vztah bez udání důvodu. Zkuste dohodu, to znamená jděte za svým přímým nadřízeným, řekněte mu, že tam už nechcete být a že se chcete dohodnout na ukončení. Když nebude proti, můžete na místě sepsat jednoduchou dohodu a pokud ji oba podepíšete, můžete odejít. Když souhlasit nebude, zbude Vám pouze možnost podat výpověď (taky bez udání důvodu), tam je ale dvouměsíční výpovědní lhůta. Znamená to, že pokud byste podala (písemně!) zítra výpověď, výpovědní lhůta začíná běžet prvního dne následujícího měsíce (1.10.) a skončí 30.11. Výpověď můžete formulovat úplně jednoduše (Dne 18.9.2009 podávám výpověď z pracovního poměru u firmy AB. Jméno a podpis).
Pokud skončíte, musíte to na pracáku nahlásit.
doplněno 17.09.09 21:40:Pokud nemáte pracovní smlouvu, ale dohodu o pracovní činnosti, tam je 15denní výpovědní lhůta, která začíná běžet dnem doručení výpovědi zaměstnavateli.
Děkuji já mám smlouvu o vedlejší pracovní činnosti.Ani mi ji nechteli moc ukazat.Tak můžu zítra dát výpoved?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.