Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půjčka pro někoho jiného na mé jméno

Od: katarina71* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den.

Vzala jsem si půjčku od Smartu na své jméno pro kamarádku.Bohužel došlo k nejhoršímu.Kamarádka přestala platit splátky. Přišlo mi,že od té společnosti,že pokud nezaplatím do 7dní dlužnou částku přijde mi exekuce.Mám písemný doklad od kamarádky,že sem si vzala půjčku pro ni na mé jméno,je tam i číslo smlouvy poskytnuté půjčky.Můžete mi prosím někdo poradit co se stím dá dělat?Děkuji Kateřina

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

1x

Dobrý večer.Úplná klasika za dobrotu na žebrotu.Musíte společnosti zaplatit a řešit to s kamarádkou.

hodnocení

1x

S tím se dá dělat jediné - urychleně jednat s exekutorem a dlužnou částku co nejdřív zaplatit a nezanedbávat ani platby v tuto chvíli ještě nedlužné. Pak bych kamarádku (?) dopisem do vlastních rukou vyzvala ke splacení dluhu s informací, že pakliže se tak nestane, obrátím se na soud. No a kdyby toto bubu nezabralo, vzala bych ten papír a šla s ním za právníkem s dotazem, jakou asi mám šanci na jeho základě vysoudit z kamarádky peníze (záleží na tom, jak dobře je ten papír sepsaný).

hodnocení

0x

Bohužel černý Petr je u vás a vy budete muset dluhy zaplatit. Na základě úpisu který máte, bych vytvořil formu úhrady jak by měla vypadat a takto formulovanou dohodu bych s vaší dlužnicí posvětil u právníka. Potom máte nějakou šanci dluhy vymáhat. Příště takovou hovadinu neuděláte že.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]