Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
když jsem sielektrifikoval chalupu, musel jsem vést kabel přes několik pozemků, včetně pozemků obecních. Od vlastníků pozemků jsem si važádal souhlas s provedením výkopu a položením kabelu.
Abych pravdu řekl, nevím v jaké jsem nyní situaci a co bych třeba zmohl, kdyby se některý z vlastníků těch pozemků rozhodl, že už tam ten kabel prostě nechce.
Z tohoto důvodu bych rád jednotlivým vlastníkům nabídl smlouvu na zřízení věcného břemene za nějakou úplatu.
Poraďte prosím jak postupovat, co se týká obecního úřadu, zda jsou na to nějaká obecná pravidla...
Obec asi nemá vyhlášku či směrnici, která by to řešila.
Pro začátek úplně nechápu proč do toho chcete šťourat - někdo z majitelů pozemků Vám snad něco vyčítá, vyhŕožuje Vám nebo něco chce?
Jestli ne, nechal bych to být, možná že už jste to věcné břemeno inž. sítí vydržel (x let žijete v domnění, že svoje sítě máte v cizích pozemcích oprávněně - vždyť jste se na tom s jejich majiteli přece kdysi dohodl).
Jinak věcné břemeno k obecnímu pozemku schvaluje zastupitelstvo obce, záměr se předem vyvěsí na úřední desku obce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.