Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest zad v kříži (kulturistika)

Od: dbednarik* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den

Už je to asi třetí týden od začátku bolesti v zádech. První bolest nastala když sem jel dosedy na lavičku s činkou na zádech. Cvičím už rok a na větší váhy sem byl zvyklý ale i tak sem si dřív párkrát všimnul že při dřepech sem někdy vyjížděl s nakloněnou pánví => což by znamenalo že mám jednu nohu slabší nebo nějakou podobnou nevyváženost...

Zpět k bolesti.. Čím větší zátěž tím byla větší bolest cvik sem ani nedojel. Další tréninky sem jel lehkou váhu ale i tak sem cítil náznaky bolesti... Dnes je to něco přes týden co necvičím a stejně při nějaké aktivitě (fotbal atd..) Mě záda začnou dost bolet. Doufal sem v to že si s tím tělo poradí ale bohužel budu muset navštívit odborníka.

Pokud máte nějaké podobné zkušenosti nebo něco co by mi pomohlo budu velice rád. Doufám že to neni nenávratné zranění (žádné křupnutí nebo něco sem nepocítil prostě jen začali od jednoho tréninku bolet)

Děkuji všem za přečtení a za radu

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Podle zážitků kamarádů, co měli něco podobného, tipuji na vyjetou meziobratlovou ploténku. Kamarád, bývalý lukostřelec, ji má dokonce operovanou a nesmí zvedat a tahat nic extra těžkého...

eulalie*
hodnocení

0x

Doporučuji co nejdříve za lékařem. Taková bolest po cviceni není normální... Už jsem slyšela o tom, jak si někdo při posilování s činkou odrovnal plotýnky... Prostě cvičil úplně špatně. I když to nemusí být váš případ, tak do prohlédnutí lékařem byste možná měl na ty činky zapomenout.

hodnocení

0x

Poklikejte si u strejdy Gůgla a podívejte se, jak vypadá páteř. Mezi obratli jsou ploténky. Podívejte se, jakou mají funkci. Některou jste si nepřiměřenou a dlouhotrvající zátěží, nejspíše, poranil. *hej*Opravdu to chce co nejrychleji neurologa. Jestli můžete, tak zvolte takového, který má k dispozici vyšetřovací možnosti. Třeba rentgen, CT a tak. Bude to rychlejší, než když vás z nějaké izolované ordinaci odešle.

hodnocení

0x

Já posiluji nějaké tři měsíce a ze začátku mě záda bolely také. Přišlo to vždy nečekaně. Špatně jsem se pohnul a najednou prudká bolest. Ovšem posiloval jsem i přes tu bolest i když to bylo na hranici omdlení někdy. Pak jsem si koupil bederní pás, pořádně stáhnul a od té doby mám pokoj.

eulalie*

V jedné z nemocnic měli nedávno v péči mladíka, který si chybným cvičení s činkou zcela zničil meziobratlové ploténky a může být rád, že po operaci vůbec bude chodit. Ono se to taky musí umět a vědět, jak s tou činku cvičit...

To nepochybně.

hk
hodnocení

0x

Zátěžové cvičení se ne vždy vyplácí. Myslím, že byste se měl co nejdříve ukázat u ortopeda.

dbednarik*
hodnocení

Zajdu k ortopedovi a dám vědět jak to dopadlo. Jinak určitě víc stáhnu pásek a pomyšlení na to že bych přestal cvičit není...

martinaa*

Tak jestli ti neco bude, tak budes muset prestat, pokud si nechces znicit zada... do navstevy ortopeda bych cvicila jen lehce. Mohl sis neco poskodit a cim vic budes cvicit, tim vic to muze byt v haji...

pb®
hodnocení

0x

Pokud cvičíte rok, pak byste měl vědět, že se nemá cvičit přes bolest zad a že vždy musíte mít co nejvíce zaťaté břicho-sevněný střed těla. Pokud není, přebírají práci zádové svaly a to je špatně. Vlastně máte cítít jen takové pálení, ke konci série, jak se svaly unavují, ale ne nějakou ostrou bodavou bolest. To alespoň tvrdí můj trenér - fyzioterapeut. A co říkala sestra na rehabilitaci, tak se k ní dostávají i kluci, co si oddělali záda v posilovně a že jim třeba i posilovni na nějaký čas nedoporučila, dokud se neuvolní svaly, které by měly. Takže moje rada zní, zajít k lékaři a nechat si předepsat rehabilitaci, kde na Vás kouknout, uvolní, poradí jak cvičit a pak i když cvičíte rok, čas od času si vzít trenéra, aby zkontroloval správné provedení cviku, případně cvičit s někým, s kým se budete navzájem kontrolovat.

dbednarik*
hodnocení

Ano vím že přes bolest je kravina cvičit snažil sem se jen pár dní po tom co mě to začalo bolet jen s lehkou váhou ale i to už nemá cenu nic se nezlepšovalo... Teď necvičí alespoň si tělo odpočine a klouby se zregenerují. Mám podezření na můj pásek... Kupoval sem ho z internetu přesně na obvod mého pasu a stejně ho mám zapnutý na doraz a neni to moc stažený... No zítra jdu místo školy za ortopedem tak uvidíme... Snad to dobře dopadne u bude to jen nějaká kravina :P

dbednarik*
hodnocení

Tak sem dnes byl u doktora a prý je to jen skříplý sval nebo tak něco... Takže to nebude snad dlouhodobé a ani tak závažné jak sem si myslel... Říkal jen ať nedělám to z čeho mě ty záda bolí jinak plavání sport atd. klidně můžu.

Uvidíme za 3 měsíce jestli to nepovolí tak za ním zajdu znovu.

Děkuji ještě jednou všem za rady :)

Bolest zad v kříži (kulturistika)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]