Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proplacení zdravotních pomůcek

Od: ifka* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,mám dotaz..zda VZP proplácí kojící podprsenku,včera jsem si ji koupila a prodavačka říkala,že je to jako zdravotnický materiál a pojištovna ho do 1000kč proplácí.Kde můžu získat podrobnější informace,jak mám postupovat?Dekuji za rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No, já bych řekla, že zdravotní pomůcky jako takové proplácené z veřejného pojištění musí být v první řadě zakoupené na poukaz od doktora (jako je na léky recept, tak i na pomůcky bývá poukaz) a uplatněné v prodejnách zdravotnických potřeb. Že by takto byly předepisovány podprsenky pro kojící matky, o tom dost pochybuji.

Pak ale ještě pojišťovny mívají svoje motivační programy. Tisíc korun pro těhotné ženy má OZP, je možné je vyčerpat i za nákup zdravotních pomůcek - při troše fantazie by se ta kojící podprsenka tedy uplatnit dala. Ale není to tedy proplácení podprsenky, ale příspěvek tisícovka... a je na těhuli, jestli ji použije na těhotenský kurz, poplatek za otce u porodu nebo třeba nákup vitamínů.

VZP taky určitě bude mít nějaký motivační program, ale já u nich registrovaná nejsem, takže jejich programy neznám. Zkuste pročíst tuhle stránku:

vzp.cz/...

případně se přímo zeptat na pobočce.

hodnocení

0x

Mrkněte na stránky VZP,určité věci proplácejí,jako ozdr.pobyty,rovnátka atd.,ale o podprsence jsem nikdy neslyšela,myslím,že na svých stránkách by to mohli mít...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]