Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě bytu v době manželství

Od: jaroslavhymr* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,v roce 1998 jsem se oženil a s manželkou jsme koupily rodinný dům,který jsme v roce 2005 prodali a koupily si byt 3 1 který je psán na bývalou manželku a já jsem se s ní rozvedl v roce 2010 a chci se zeptat jestli mám ještě nějaký nárok na vypořádání majetku a nebo jestli mám nějaký podíl na tom bytě který jsme společně koupily v době trvání manželství a který je psán právě na ni.Pokud mám nějakou možnost tak prosím o radu jak bych měl postupovat.Veškeré kupní smlouvy mám já u sebe. Předem velice děkuji za radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

0x

Myslím si, že byt jste měli koupit do společného jmění manželů a to mělo být uvedeno v kupní smlouvě/katastru. Že se tak nestalo neznamenalo, že tomu ve skutečnosti tak nebylo. Jako zásadní bych viděl rozvod, kde došlo k vypořádání majetku mezi vámi a bývalkou a tam bude problém. Myslím si, že s tím už nyní nic neuděláte. Chodí sem i právnička, píše pod jménem ivzez. Třeba vám odpoví...

hodnocení

0x

Dobrý den. Proč jste rozdělení majetku neřešili již dříve? Měli jste na to od rozvodu tři roky...Byt jste koupili za společné peníze, tudíž Vám měla žena mimo jiného vyplatit i polovinu peněz za které jste byt spolu kupovali..

jaroslavhymr*
hodnocení

Při rozvodu nás rozvedly a vůbec s námi neřešili nějaké vypořádání majetku,soudkyně se ani na tohle neptala a prostě nás rozvedla.

Jinak jak jsem psal dům co jsme koupili v manželství a následně prodali a následovala koupě bytu také v manželství.Na koupi nám ještě půjčovala má babička 100000,-,ale vše probíhalo v době manželství a ani nevím proč vše nebylo uvedeno jako společné jmění manželů.

Dříve jsem nic neřešil kvůli dětem ,nyní už je jeden plnoletý,ale začínám toho litovat že jsem to neřešil dřív.

albatros498022*
12.03.16 22:49
hodnocení

0x

Pozdě !

jaroslavhymr*
hodnocení

Při rozvodu nás rozvedly a vůbec s námi neřešili nějaké vypořádání majetku,soudkyně se ani na tohle neptala a prostě nás rozvedla.

Jinak jak jsem psal dům co jsme koupili v manželství a následně prodali a následovala koupě bytu také v manželství.Na koupi nám ještě půjčovala má babička 100000,-,ale vše probíhalo v době manželství a ani nevím proč vše nebylo uvedeno jako společné jmění manželů.

Dříve jsem nic neřešil kvůli dětem ,nyní už je jeden plnoletý,ale začínám toho litovat že jsem to neřešil dřív.

hodnocení

0x

3 roky od rozvodu, to je doba k majetkovému vyrovnání. Teď už je pozdě. *plac*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]