Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam zapsat inv.důchod

Od: zoo odpovědí: 2 změna:
Prosím,kam zapsat částku ID do daňového formuláře? Nebo stačí výměr důchodu přiložit jako příloha.Pracuji,mám částečný ID a v loňském roce byl pracovní úraz.Částky v hrubém a od pojišťovny jsem sečetl a podle aplikace priznanionline mě vychází,že budu daně doplácet

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mamka*
hodnocení

0x
ja pracuji a mam CID.Ucetni mi priklada k formulari danoveho priznani ustrizek duchudu z posty.

cinematic*
hodnocení

0x

1. Podle zákona o dani z příjmů (zákon č. 586/1992 Sb.) dochází ke zdaňování pravidelně vyplácených důchodů nebo penzí, jejichž roční úhrn přesáhne výši 36násobku minimální (měsíční) mzdy k 1. lednu daného roku. Pro zdaňovací období roku 2015 jsou od daně osvobozeny důchody do výše 331.200 Kč za rok (9200 x 36), tedy do 27.600 Kč měsíčně (331.200 / 12).

2. V daňovém přiznání můžete uplatnit slevu pro poživatele invalidního důchodu. V ř. 66 vyplníte počet měsíců, za které jste ID pobíral.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]