Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konec penežní podpory, a jak je to dál?

Od: kubinec® odpovědí: 7 změna:

Prosím o odpověď jak je to "snad" doopravdy.

1.4.2009 jsem se zaregistroval na ÚP, v této době jsem prošel jedním rekval. kursem v délce 4 týdnů, a konec penežní podpry se mi tímto prodloužil o tyto 4 týdny, a tento konec penežní podpory je 30.9.2009.

od 1.10.2009 dostanu prac. smlouvu na 3 měsíce, ale pokud nebude dostatek práce tak mě "vyhodí" třeba i po 14 dnech, tak mi to řekl budoucí zaměstnavatel´, že záleží na mě, zda beru nebo né.

Chci se jen zeptat, kdyby mě opravdu "vyhodil" byť po těch 14 dnech jestli mám opět nárok na peněžní podporu v nezaměstnanosti, nebo musím prostě mít aspoň ty 3 měsíce vkuse odpracovat.

děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mrkněte na www.MPSV.cz tam byste se měl dozvědět více,co já vím,tak po vypršení celé podpory,musíte odpracovat 6 měsíců,aby byl nárok na novou podporu.Když byste nastoupil do nové práce jen o den,dva dříve,než vyprší doba podpory,tak odpracujete jen 3 měsíce,ale nevím,jak to je,kdyby Vás po 14dnech propustili,možná tam je ochranná lhůta,mrkněte na to MPSV...Jinak po vypršení podpory můžete být dál na ÚP,ale zadarmo,ale platí za Vás dál zdr.pojištění..

antara
hodnocení

0x

Pokud nesplníte dvě podmínky:

a) 6 měsíců odpracovaných od poslední evidence

b) odpracováno 12 měsíců za poslední 3 roky

nemáte na dávky v nezaměstnanosti nárok.

hodnocení

*sok*takže pokusit se "prosit" zaměstnavatele aby mě vzal raději už o dva dny dříve

sosacek

.. není to náhodou 24 měsíců za poslední 3 roky?

není

doplněno 17.09.09 21:44:

Výňatek ze zákona o zaměstnanosti:

Nárok na podporu v nezaměstnanosti má uchazeč o zaměstnání, který
a) získal v rozhodném období ( Rozhodným obdobím/...) zaměstnáním nebo jinou výdělečnou činností dobu důchodového pojištění podle zvláštního právního předpisu 32g) v délce alespoň 12 měsíců

hodnocení

tak taky vyřešeno, smlouvu jsem dostal(práce je momentálně "hafo"), sice do konce roku, ale aspon něco :)

antara

Takže vše dopadlo OK. Pro lidi, kteří chtějí pracovat a něco umí, je vždycky práce "hafo", jenže ti druzí jsou vždycky více slyšet - zticha jsou jen když jim tu práci skutečně někdo nabídnete. Jinak ten svařečák by neměl opravdu být problém - každý úřad práce spolupracuje s nějakou svářečskou školou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]