Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,pracuji na Dpč,již druhý měsíc jsem měla výdělek přes 2500kč a mám vždy strhnuto kolem 2000kč,proč?díky
Srážky musíte mít uvedeny ve výplatní pásce.
Co u nich zaměstnavatel uvádí?
Nemáte od zaměstnavatele např. stravenky?
Z DPČ se od 2.500 Kč měsíčně odvádí sociální a zdravotní pojištění.
Jestli jste u zaměstnavatele neodepsala prohlášení k dani z příjmu
a jestli jste zaměstnavateli nedoložila, že za Vás zdravotní pojištění odvádí i někdo další,
musí zaměstnavatel dopočíst zdravotní pojištění a odvést je ve výši odpovídající minimální mzdě.
Celý doplatek hradí zaměstnanec, zaměstnavatel se na doplatku pojistného nepodílí.
Z částky 2.500 Kč mi daň vychází na 503 Kč, sociální 163 Kč, zdravotní na 1.112 Kč; k výplatě 722 Kč.
Vložíte-li sem naskenovanou pásku po znečitelnění osobních údajů,
nebo opíšete-li sem z pásky všechny položky, můžu Vám výpočet zkontrolovat.
___
Máte nárok na vysvětlení výpočtu odměny, na předložení veškerých podkladů, na jejichž základě Vám byla odměna vypočtena a zaměstnavatel Vám musí umožnit pořízení jejich kopie (na náklady zaměstnavatele). V tomto ohledu se obraťte na mzdovou účetní nebo na svého nadřízeného.
jasa@, asi máte na mysli dohodu o provedení práce.
Proč pokládáte stejnou otázku podruhé? Porušujete pravidlo Z6 poradny - pokládat stejnou otázku vícekrát po sobě.
Ano, děkuji, máte pravdu přepsala jsem se. Měla jsem namysli DPP - Dohodu o provedení práce. Pak bych se ještě chtěla opravit. Pokud vedle DPP nemá člověk další jiný příjem a neplatí za něj pojištění stát, musí si zdravotní pojištění hradit.
Pro Ivzez: Zpětně změnit rozhodně ne. To jste mě špatně pochopila. Tazatelka nepopsala, jakou práci dělá, jestli není třeba dočasného charakteru a nedala by se spíš přehodnotit na DPP. /při zohlednění zákonem ustanovených hodin/
Jaso, rozumím Vám správně?
Vážně tazatelce navrhujete, aby se společně se zaměstnavatelem pokusila obejít předpisy?
Žádná "zpětná" úprava nepřichází v úvahu. Navíc je otázka, jestli by se počtem hodin do DPP "vešla"...
To sice nepopsala, ale v březnu píše o lednu a únoru.
Tzn., že by muselo jít o "zpětnou" úpravu či změnu...
nemám stravenky,byl to můj jediný příjem,pásku zatím nemám,když jsem se ozvala bylo mi řečeno,protože nemám podep.,vypsaný,-prohlášení-růžový papír,tím to skončilo,takže jsem přišla o několik tisíc a co dál.budu pracovat zadarmo:::,,,?prý to můžu uplatnit příští rok,ale ty peníze chci a potřebuji třeba hned,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.