Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mínus 2000kč při DPČ,proč?

Od: loli odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,pracuji na Dpč,již druhý měsíc jsem měla výdělek přes 2500kč a mám vždy strhnuto kolem 2000kč,proč?díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Srážky musíte mít uvedeny ve výplatní pásce.

Co u nich zaměstnavatel uvádí?

Nemáte od zaměstnavatele např. stravenky?

Z DPČ se od 2.500 Kč měsíčně odvádí sociální a zdravotní pojištění.

Jestli jste u zaměstnavatele neodepsala prohlášení k dani z příjmu

a jestli jste zaměstnavateli nedoložila, že za Vás zdravotní pojištění odvádí i někdo další,

musí zaměstnavatel dopočíst zdravotní pojištění a odvést je ve výši odpovídající minimální mzdě.

Celý doplatek hradí zaměstnanec, zaměstnavatel se na doplatku pojistného nepodílí.

Z částky 2.500 Kč mi daň vychází na 503 Kč, sociální 163 Kč, zdravotní na 1.112 Kč; k výplatě 722 Kč.

Vložíte-li sem naskenovanou pásku po znečitelnění osobních údajů,

nebo opíšete-li sem z pásky všechny položky, můžu Vám výpočet zkontrolovat.

___

Máte nárok na vysvětlení výpočtu odměny, na předložení veškerých podkladů, na jejichž základě Vám byla odměna vypočtena a zaměstnavatel Vám musí umožnit pořízení jejich kopie (na náklady zaměstnavatele). V tomto ohledu se obraťte na mzdovou účetní nebo na svého nadřízeného.

sebod*
hodnocení

0x

proč se nezeptáte účetní? Domníváte se snad, že někdo tady na poraďte to může vědět? Třeba máte exekuci

loli
hodnocení

no,to teda nemám,prý jsem nepodepsala růžový formulář,,?

hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]

jasa@, asi máte na mysli dohodu o provedení práce.

doplněno 12.03.16 19:14:

Proč pokládáte stejnou otázku podruhé? Porušujete pravidlo Z6 poradny - pokládat stejnou otázku vícekrát po sobě.

poradte.cz/...

Ano, děkuji, máte pravdu přepsala jsem se. Měla jsem namysli DPP - Dohodu o provedení práce. Pak bych se ještě chtěla opravit. Pokud vedle DPP nemá člověk další jiný příjem a neplatí za něj pojištění stát, musí si zdravotní pojištění hradit.

doplněno 14.03.16 19:11:

Pro Ivzez: Zpětně změnit rozhodně ne. To jste mě špatně pochopila. Tazatelka nepopsala, jakou práci dělá, jestli není třeba dočasného charakteru a nedala by se spíš přehodnotit na DPP. /při zohlednění zákonem ustanovených hodin/

iz*

Jaso, rozumím Vám správně?

Vážně tazatelce navrhujete, aby se společně se zaměstnavatelem pokusila obejít předpisy?

Žádná "zpětná" úprava nepřichází v úvahu. Navíc je otázka, jestli by se počtem hodin do DPP "vešla"...

doplněno 15.03.16 00:02:

To sice nepopsala, ale v březnu píše o lednu a únoru.

Tzn., že by muselo jít o "zpětnou" úpravu či změnu...

iris*

mám na mysli DPČ

loli
hodnocení

nemám stravenky,byl to můj jediný příjem,pásku zatím nemám,když jsem se ozvala bylo mi řečeno,protože nemám podep.,vypsaný,-prohlášení-růžový papír,tím to skončilo,takže jsem přišla o několik tisíc a co dál.budu pracovat zadarmo:::,,,?prý to můžu uplatnit příští rok,ale ty peníze chci a potřebuji třeba hned,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]