Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukončení studium a úřad práce

Od: jesup* odpovědí: 2 změna:
Zdravím, je mi 21 a před dvoumi lety jsem ukončil studium na střední škole. Teď bych mohl zajít na pracovni úřad? A co se tam stane jako ja to vůbec neznám :D a planuji jit do školy zase tohle září už :) Akorát nějak nevim ohledně toho úřadu co by mi tam dali nebo tak :) dekuji za odpověď

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A co jste dělal ty dva roky od ukončení studia? Byl jste zaměstnaný? Pokud ne, platitl jste si zdravotní pojištění? Na úřad práce se samozřejmě můžete jít zaevidovat, vyplníte si formulář a stanete se tak uchazečem o zaměstnání. V hledání zaměstnání Vám bude zprostředkovatelka nápomocná, budete docházet na sjednané schůzky s ní. Po dobu evidence na ÚP za Vás bude stát hradit zdravotní pojištění.

pt®
hodnocení

0x

Vy máte zřejmě obavy, že jste nešel do evidence ÚP hned po škole. Tak to vůbec nevadí, protože to není povinnost ze zákona, vůbec nemusíte být v evidenci ÚP. Tam je ta výhoda, že za Vás hradí zdrav. poj. stát a doba se Vám počítá "do důchodu". Pokud jste "v domácnosti" a bez zdanitelných příjmů, musíte si sám platit měsíčně zdr. poj. Proto se stavte na svojí zdr. poj. a zjistěte zda Vám nevznikly nějaké nedoplatky a dluh. Soc. poj. není povinnost si sám platit, to platí jen zaměstnavatel nebo, když podnikáte. - pt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]