Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propadlá občanka

Od: hoboken odpovědí: 16 změna:

Zdravím, chtěl bych se zeptat, když mi skončila platnost občanky, stojí něco to vydání nové? budu něco platit? Děkuji a jít tam nejspíš i s fotkou.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Taky jsem před měsícem šel na Úřad s propadlou a rovnou si mě tam vyfotili. Nic jsem neplatil, ale někde je snad napsaný, že je možno dát pokutu.

hoboken
hodnocení

No doháje, tak snad budou hodní, Dík

hodnocení

0x

Nebudete platit nic na úřadě, kde Vám O.P. vydají, fotku nenoste, dnes si je dělají sami na místě. Jinou ani nepřijímají. Pokutu byste platil v případě, že by Vás legitimovala policie. Asi. nevím to jistě. Ale jděte tam rychle, oni Vám vydají doklad, kterým prokážete, že čekáte na nový O.P. a starý O.P. Vám do té doby ponechají.

majsterjoe*

Ano, nevíte to jistě. Pokutu může uložit i městský úřad, tak, jako ji uložil mě za 2 měsíce propadlou občanku.

majestroje, a to je špatně, že přiznám že to nevím jistě? Schválně se zeptám kamarádky na městkém úřadě u nás, co bych musela provést, aby mi uložili pokutu za dva měsíce propadlou občanku a hlavně jak se to dozvěděli.

ohneta*
hodnocení

0x

Tuším že do 10ti dnů po projití se neplatí nic

danys*

Pokutu dostat můžete, ale jsou většinou jí nikomu nedávají.to samé při kontrole policií, pokud se nebudete chovat jak ťululum..

hahanaj*
hodnocení

0x

převčírem jsem si vyzvedla novou nic jsem neplatila ...pokud ji nemáte propadlo rok ...věřím, že platit taky nebudete

fotka není třeba ,vyfotí si vás tam přímo na přepážce

za

A jakou to foceni ma uroveň? Daji vybrat z vice zaberu nebo jeden pokus a hotovo, i kdyby se fotka nelibila? :)

doplněno 10.03.16 19:57:

Fotka je vzdy barevna?

doplněno 10.03.16 20:23:

A jeste dotaz - foti se jen bez bryli a bez čelenek ve vlasech a taky bez usmevu :) , nebo to nevadi jako driv, kdy mohla byt i černobila fotka?

majsterjoe*

Výsledné foto ukážou a můžou udělat snímek znovu.

Jinak není problém navštívit profi fotografa, který dělá i focení na doklady totožnosti a fotografii nechat elektronicky poslat od něj.

hahanaj*

měla jsem možnost vybrat v více fotek - no bohužel ksicht nepředělám, že jo...*smich*

Vyfotí Vás třikrát a dá Vám vybrat tu nejlepší. Fotka není barevná, musíte dodržovat dnešní zákony. Fotka musí především splňovat podmínky které jsou nutné pro dnešní zpracování dokladů. A pokud si vzpomínám, ani za dávných dob nebyla fotka v občance barevná. Možná že v pase to bylo povolené. To už si nepamatuji. Ale občanku jsem si nechala dělat před dvěma měsíci a pamatuji se, že mi paní dokonce řekla, abych se neusmívala. Je to doklad, není to foto do albumu.

doplněno 10.03.16 20:29:

Pokud máte dioptrické brýle, máte je i na fotce. Já je tam mám. Ale kdybych si je chtěla sundat, což mne ani ve snu nenapadlo, tak se zeptejte. Určitě Vám úřednice vysvětlí. Je to její práce a ona musí respektovat předpisy. já jsem dokonce musela uvést soukromý pin, jako je k platebním kartám. I to Vám úřednice vysvětlí.

za

Tak to je o.k., ja jsem totiz nekde slysela, ze na obliceji, na hlave ani ve vlasech nesmi nic byt, tak jsem se desila jak budu bez bryli osleple mzourat a tu fotku mam stejne radeji cernobilou na OP.

jabraka*
hodnocení

0x

Do konce minulého roku byla organizována akce výměny v nejbližší době platných OP.Kdo do konce roku zaváhal,bude muset zaplatit vybavení nového OPFotka nutná není.

JB

sandra19
hodnocení

0x

platit nebudete nic a fotečku nepotřebujete, vyfotografují si vás přímo namístě.

undelivered
hodnocení

0x

Fotku pořídí na místě, kolik se platí nevím ale asi nic, máte povinnost o ni zažádat do 15ti dnů, pokuta může být do 10000 Kč. Zda se v praxi pokuta uděluje netuším.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]