Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych se zeptat, když mi skončila platnost občanky, stojí něco to vydání nové? budu něco platit? Děkuji a jít tam nejspíš i s fotkou.
Nebudete platit nic na úřadě, kde Vám O.P. vydají, fotku nenoste, dnes si je dělají sami na místě. Jinou ani nepřijímají. Pokutu byste platil v případě, že by Vás legitimovala policie. Asi. nevím to jistě. Ale jděte tam rychle, oni Vám vydají doklad, kterým prokážete, že čekáte na nový O.P. a starý O.P. Vám do té doby ponechají.
Ano, nevíte to jistě. Pokutu může uložit i městský úřad, tak, jako ji uložil mě za 2 měsíce propadlou občanku.
převčírem jsem si vyzvedla novou nic jsem neplatila ...pokud ji nemáte propadlo rok ...věřím, že platit taky nebudete
fotka není třeba ,vyfotí si vás tam přímo na přepážce
A jakou to foceni ma uroveň? Daji vybrat z vice zaberu nebo jeden pokus a hotovo, i kdyby se fotka nelibila?
Fotka je vzdy barevna?
A jeste dotaz - foti se jen bez bryli a bez čelenek ve vlasech a taky bez usmevu , nebo to nevadi jako driv, kdy mohla byt i černobila fotka?
Výsledné foto ukážou a můžou udělat snímek znovu.
Jinak není problém navštívit profi fotografa, který dělá i focení na doklady totožnosti a fotografii nechat elektronicky poslat od něj.
Vyfotí Vás třikrát a dá Vám vybrat tu nejlepší. Fotka není barevná, musíte dodržovat dnešní zákony. Fotka musí především splňovat podmínky které jsou nutné pro dnešní zpracování dokladů. A pokud si vzpomínám, ani za dávných dob nebyla fotka v občance barevná. Možná že v pase to bylo povolené. To už si nepamatuji. Ale občanku jsem si nechala dělat před dvěma měsíci a pamatuji se, že mi paní dokonce řekla, abych se neusmívala. Je to doklad, není to foto do albumu.
Pokud máte dioptrické brýle, máte je i na fotce. Já je tam mám. Ale kdybych si je chtěla sundat, což mne ani ve snu nenapadlo, tak se zeptejte. Určitě Vám úřednice vysvětlí. Je to její práce a ona musí respektovat předpisy. já jsem dokonce musela uvést soukromý pin, jako je k platebním kartám. I to Vám úřednice vysvětlí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.