Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu, mám napsanou výpověď dohodou v tomto znění :
zamněstnanec xxxx a zaměstnavatel xxxx uzavírají tuto dohodu o rozvázání pracovního poměru. Zamněstnanec a zaměstnavatel tímto rozvazují pracovní pomněr založený pracovní smlouvou uzavřenou dnem xxxx.Pracovní pomněr zaměstnance skončí dnem xxxxx. Pracovní poměr končí z vážných rodinných důvodů a to neslučitelností pracovní doby s docházkou nezletilého dítěte do předškolního zařízení. Datum a podpisy.
Smlouvu jsem nechala podepsat od zaměstnavatele a ten ji předal účetní, paní účetní mi zdělila, že tato výpověď je naprosto špatně napsaná, že musím napsat dodatek , který stačí ručně napsat a znění musí být, že Žádám o ukončení pracovního poměru.. Prosím o radu, jestli tento dodatek k výpovědi napsat nebo ne. Nerada by jsem podepsala něco, co by mi mohlo uškodit. Děkuji Křížová
"Výpověď dohodou" neexistuje.
Pokud chcete pracovní poměr rozvázat dohodou,
měla byste zaměstnavatele požádat:
___
Adresát (Zaměstnavatel – Název, Sídlo)
Město, dne ... března 2016
Žádost o rozvázání pracovního poměru dohodou
_
Žádám o rozvázání pracovního poměru dohodou ke dni 31. března 2016
z důvodu zajištění docházky dítěte do předškolního zařízení.
Pracovní poměr skončí 31. března 2016
Děkuji
Jméno Příjmení (vlastoruční podpis)
Jméno příjmení (vypsat)
Kontakt (Adresa, tel., případně e-mail)
______
Datum samozřejmě přizpůsobte potřebě a pozor na slovo poměr.
=======
Souhlasil zaměstnavatel s dohodou?
Nebo Vám jenom potvrdil převzetí?
Bohužel jste použila "nešťastnou" formulaci, pracovní poměr nemůže skončit
"neslučitelností pracovní doby s docházkou nezletilého dítěte do předškolního zařízení".
Pracovní poměr v tomto případě skončí dohodou k určitému dni.
Klidně můžete použít příklad výše, upravte data, doplňte místo, kde žádost píšete + adresy a dejte pro jistotu znovu podepsat zaměstnavateli. Nezapomeňte si od něj nechat podepsat i kopii pro sebe.
I zaměstnání musí mít svůj řád. Jak už rádci psali, ukončení prac. poměru dohodou neexistuje. To by byl pěkný guláš a v práci by se to pěkně střídalo, jako na kolotoči. Zaměstnanci by podávali "dohody" o stošest.
Napište to, jak Vám radí Ivzez. Pokud to ale podáte nyní, v březnu, musíte si uvědomit, že volná budete až od 1. června. Nedokončený měsíc + 2 celé ještě musíte odpracovat. Proto se prozatím o děcko musí stejně postarat jiný člen rodiny. Jaga.
Ukončení dohodou – přesněji rozvázání pracovního poměru dohodou samozřejmě existuje.
Neexistuje pouze "výpověď dohodou".
Výpověď a dohoda jsou dva různé způsoby ukončení zaměstnání.
___
Já jsem tazatelce napsala žádost o rozvázání pracovního poměru dohodou.
Použije-li tazatelka uvedený příklad, skončí její zaměstnání dnem, který tazatelka uvede v žádosti.
(Už víme, že zaměstnavatel s dohodou souhlasí.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.