Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daňové přiznání

Od: abel odpovědí: 2 změna:
Prosím o radu,jsem ID 2.stupně.V loňském roce jsem peacoval a stal se mi prac.úraz.Daňové přiznání si musím podat sám.Mám sečíst příjem ze zaměstnání a vyplacenou částku za úraz do jedné položky jako příjem? Pojišťovna zaslala potvrzení,kde je uvedena sražená záloha na daň.Ze zaměstnání žádné zálohy na daň nebyly,jen úhrn pojistného vyplaceného zaměstnavatelem.Je vyčíslena zároveň sleva pro invaliditu.Předpokládám,že přeplatek daně bude jen za tu srážku na daň od pojišťovny.Je to tak?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

esesesi
hodnocení

2x

Zkuste online daňové přiznání (např. na idnes.cz).
Nikam se neodesílá rovnou po vyplnění z internetu, je to nezávazné, klidně si ho jen stáhnete do PC, vytisknete a pošlete poštou, popř. podáte osobně...jak chcete.
Je to ale výborná věc, se vším vám poradí, u každé položky jsou informace, kde tuto částku najdete, co do políčka napsat, v jakém případě se uvádí atd.
Ač jsem byla nad růžovým papírem vždy bezradná, teď dělám přiznání díky tomuto sama (a správně, nechávám si ho kontrolovat...pro jistotu :) ).

abel
hodnocení

Jen je mi divné,že mi vycházi,že budu daň doplácet.Není někde chyba? Od zaměstnavatele nemám žádnou zálohu strženou,je to tak správně?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]