Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chtěl bych zpět přítelkyni. Co dělat?

Od: pavel* odpovědí: 17 změna:

Ahoj jmenuji se Pavel a vlastní hloupostí jsem přišel o osobu na které mi tolik záleželo, ale uvědomil jsem si to až když jsme se rozešli a mě došlo, že už se nikdy vedle ní neprobudim, neusnu a vůbec neuvidím její roztomilou tvář.

S přítelkyní jsme spolu byli 4 roky. Ke hrozně moc krásná a pořád se kolem ní někdo motal což ve mě vyvolávalo žárlivost. Nikdy jsem neměl důvod ji nevěřit, ale starCh jsem o ní měl vždycky když někam šla a ptal jsem se "kam jde, s kým a kdy se vrátí". Vždycky jsem říkal "tobě věřím, ale ostatním ne". Znám sebe a vím jak jsem já přistupoval k holkám když jsem byl sám a taky přece jen všichni jsme stejní když vidíme pěknou holku. 2.5 roku byl náš vztah celkem harmonický až na několik drobných hádek, ale to ke vztahu patří a vždycky nás to posunulo víš a věděli jsme jak nám na tom druhém záleží. Jelikož studuje VŠ a já ještě střední jezdila na týden pryč a viděli jsme se jen o víkendu, ale já se z toho času snažil vytěžit úplně co nejvíc. Jednou na jedny hodině potkala nějakého spolužaka, která hraje fotbal a celkem se s ním začala bavit. Nebylo by na tom nic špatného, ale když jsem se jí na něho zeptal hned reagovala podrážděně. Když jsem se ptal jestli si píšou řekla že ne, ale psali nebo podle jejich slov "my si nepíšeme není to, že bysme u toho seděli a hned odepsali, ale vyměnili si pár zpráv". Později jsem si ty zprávy četl a bylo spíš že spolu flirtuji, ale bylo jasné že on o ní má zájem. Jednou ji psal jak by to s ní chtěl dělat a kam co všechno se mu líbí atd... Tohle mi hrozně vadilo a nechtel jsem aby se s ním vůbec bavila a začala mi o tom lhát. Já jsem právde většinou přišel na kloub a hrozně mě mrzelo, že mi lže kvůli takovemu klukovi, kterej sbírá zárezi jeden za druhým. Jednou kvůli tomu dostal i přes hubu na nějaké diskotéce když se navezl Do zadané holky.. Tohle mě tak mrzelo že jse začal dělat blbosti a byl jsem opravdu zoufalý a nechápal tohle její chování. Říkala je to jen kamarád, ale po čase je v tom vždycky trochu toho sexuálního podtextu. Už mi přišlo že ke mě nic necítí a ani se nějak v našem vztahu neprojevovala. Bylo to tak vždycky, vždy jsem musel nějakou iniciativu z její strany vynutit. Tyhle moje blbosti se stupnovali a došlo to tak daleko že jsem ztratil její důvěru co všechno jsem udělal. Minule prázdniny jeli na dovolenou kde se tahala s jedním klukem co tam byl. Nespali spolu jen se líbali, ale nebylo ji blbý že by je mohla vidět i její mamka. Když se vrátila chtěl jsem vědět proč je tak odtazita. Občas jsme si psali a celkem se hádali. Zjistil jsem ale že na fb nechodí kvůli mě, ale kvůli němu aby si s ním mohla psát když už odjel domů a nemohli spolu být. Nějak jsme věděl, že něco děje a začal být opravdu hnusný. Když tato bouře ustala dal jsem ji šanci mi říct po pravdě co se tam stalo a že na to zapomenu, že ji nechci ztratit kvůli nějakému uletu z dovolené. Ale opět mi zalhala ze se nic nestalo. Udělal jsem snad to nejhorší a naboural ss ji do fb a vytáhl pravdu z něho. Hrozně mě mrzelo co se stalo, ale ještě víc ze jsem ji ukázal že mi na ní záleží a odpustím ji to a ona mi musela zalhat. To mě hrozně mrzelo. Chvilku jsme se o tom všem bavili, ale později už o tom nechtěla ani slyšet. Asi za 3 týdny si právě psala s tím blbcem a On ji popisoval jak to sni chce dělat. Nevěděl jsem co si mám myslet po tom všem. Pořád jsem chtěl mluvit o tom co se stalo, ale nechtěla a já nevěděl co dělat. Nakonec to vyústilo až k tomu, že jsem si našel milenku se kterou jsem se o tom chvilku bavil. Nejdřív to byla jen kamarádka, ale nakonec z toho bylo něco víc. Po dobu 4 měsíců jsem měl 2 holky, které o sobě nevěděli. Uvědomil jsem si co opravdu chci, ale už bylo pozdě. Náš vztah se rozpadl a nakonec i tohle všechno vyšlo najevo. Moc bych to chtěl všechno změnit, ale už mi došli nápady a jsem spíš otravnej a to nechci. Už nwm co dál mám dělat, ale nechci to nechat jen tak být hrozně moc mi na ní záleží.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý den. Tuto ženu jste již navždy ztratil. Můžete pouze navštívit lékaře a léčit se z této chorobné žárlivosti. Příští vztah vám totiž zkončí přesně takto

hodnocení

3x

Chlapče, hlavně musíš dozrát! Být si vědom svých hodnot, aby ses nemusel bát každého kluka v přítomnosti Tvé holky. Měl bys mít pocit, že je Tvoje a že Ty jí stojíš za to, aby Tě nevyměnila za jiného. Tady máš problém. Žárlíš a cítí Tě jako kouli na noze. Když budeš nadále takto závislý na holce, přestane si Tě vážit, jako slabocha. Nikdy nedávej holce najevo bezmeznou oddanost (platí to i obráceně), vždycky tam zachovej kousek té nejistoty. I žena chce mít pocit, že má chlapa, kterého si může vážit, že by taky mohl někdy odejít, že se na ní prostě jen nepověsil, protože bez ní by nevěděl, jak žít dál. I když si to zatím nemyslíš, dávej najevo, že i bez ní se bude svět točit dál. Vždycky si víc vážíme toho, o co můžeme přijít, než toho, co je zvyk a normál.

hodnocení

2x

Ahoj Pavle. Pokud Vám na ni skutečně záleží, nechte ji žít si svůj život a Vy si žijte ten svůj. Nemá smysl se vnucovat, obtěžovat atd. Tím to jen zhoršujete. Chyby jste ve vztahu dělali oba dva, snažte se z nich poučit a v budoucnu je ve vztahu neopakovat.

tarantel*
hodnocení

1x

Podle mě si slečna z kluka dělala dobrý den. Nevidím tam chrobnou žárlivost, ale spíš nedostatek vlastní sebehodnoty. Ona mu na dovolené nasadí parohy, lže mu do očí - kdo ví, zda poprvé, a on za ní ještě dolézá a vnucuje jí odpuštění o které ona ani nestojí. Chlapče měla tě jako jistotu a přestal jsi jí bavit. Chovej se jako muž a ne jako něčí poskok. Musíš zkrátka dospět. Na slečnu zapomeň, ponižuješ se.

hodnocení

0x

Dobrý den, není pro vás, za nějaký čas byste litoval, propusťte ji ze své mysli, za rohem na vás čeká něco mnohem lepšího.

pavel*
hodnocení

Ještě jsem měl zmínit, že předtím jsem měl přítelkyně, ale nikdy to bylo ono. Pokaždé mi tam něco chybělo. To něco jsem našel v téhle. Hrozně moc jsem si s ní rozuměl. Když jsem jí poznal tak jsem si myslel, že to není ani možný, že bych našel konečně někoho kdo mi rozuný, s kým jemi dobře, kdo mě opradu baví. Byl jsem z předchozích vztahů opravdu zklamanej, že jsem ani už další nehledal a přišlo tohle. Něco nádhernýho. Přece jen už vím co jsem dělal za chybi a chtěl bych je změnit a vím jak na to aby náš vztah byl lepší než do teď... Nejsem chorobně žárlivej jen někdy jsem o ní měl prostě strach, vždyť pro mě byla a je všechno a byla přesně to co jsem hledal. Všechny moje sny v jediný osobě... Měla všechno co jsem od přítelkyně očekával.

ladinpraha*

Kdepak, neměla. Neměla tvoji důvěru a neměla trpělivost snášet projevy tvé žárlivosti, či spíš projevy tvého majetnického pocitu. Do budoucna by to nebylo o nic lepší. Píšeš, že by ses chtěl změnit. Ale k tomu si budeš muset najít jinou přítelkyni. Takovou, která tě dokáže usměrnit od samého začátku.

pavel*
hodnocení

Jenže když jí neukážu co pro mě znamená je to chyba, ale když jí to ukažu tak taky. Tak jak to mám sakra udělat?.. Nikdy jsem neviváděl, když se s někým bavila... Někdy když jsem byl někde s ní. Tak mi akorát vadilo jak se jí občas někdo dotýka a na jakých místech a jí to nijak nevadi a ani to, že to vidím. Možná mě napadali blbosti, ale nechal jsem si to většinou pro sebe. Věřil jsem jí když mi něco řekla, že to tak bylo a já na ní viděl, že mluví pravdu tak jsem to neřešil. Jenže za tu dobu jsem jí znal a věděl jsem, když mi lže a pravdu si musel najít. Když mi jí řekla neřešil jsem to, ale když mi má potřebu lhát tak proč?

Tak po dalším doplnění bych si dovolil ještě jednou zareagovat. 1) pokud lhala, buď se bála vašich reakcí nebo byla potvora - obé znamená, že to není do budoucna dobré a rozchod byl jasný. Buďme rádi, že v tom nejsou děti.. 2) Zaměřte se nyní na sebevzdělání - nejprve bych doporučil gramatiku (byť ani já nepíšu bez hrubek)... Pak ten doktor a nějaké školení sebeovládání.

No a potom zkuste najít někoho, koho můžete milovat a komu se můžete odevzdat - sloužit mu s láskou. Láska neznamená "líbily se dotyky" - je to zejména o kompromisech a zájemné pomoci. Takže jak zaznělo - potřebujete vyzrát, dospět... někomu to trvá déle.. někomu do 40-50-60ti let...

Mé heslo bývalo "od puberty k senilitě" *smich*

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím. Žárlivost do vztahu nepatří, ale stejně tak lhaní a líbání se s jiným, natož podvádění. Vy jste ji dusil svým žárlením, ona lhala, flirtovala a částěčně podváděla s jiným. Načež jste se Vy urazil a natruc spal s jinou. Oba jste udělali vcelku zásadní chyby.

Teď čekáte co? Kluka, co si v době potíží najde milenku, potkám na každém rohu. Holka, co si píše o sexu s jiným a lže, se najde taky v každém baru.

Tenhle vztah je mrtvý, zničený vzájemným lhaním a podváděním.

pavel*
hodnocení

Já si jsem svých chyb vědom a chtěl bych je změnit. Vím, že bych to kvůli ní dokázal, ale jak jí předvědčit, že je pro mě něco víc a jsem ochoten lecos v našem vztahu změnit. Pro mě je opravdu velkou motivací a byl bych ochoten pro ní udělat cokoliv. Vždyť už když jsem jí dal šanci mi říct pravdu a přejít i to, že by s ním měla něco víc je podle mě celkem velký důkaz lásky, že bych byl schopen to přejít...

iz*

Dobrý den, Pavle, nezlobte se, ale jdete na to špatně.

První musí být poznání vlastních chyb

a snaha je napravit/změnit kvůli sobě samému.

Jedině pak bude změna trvalá a může se promítnout i do vztahu/ů k lidem.

Budete-li se snažit něco měnit kvůli někomu jinému, dlouho u toho nevydržíte.

Chcete-li se pokusit (podle mne ale moc šancí nemáte) bývalou přítelkyni o nějaké/m změně/zlepšení

přesvědčit, musíte ji/je napřed uskutečnit (sliby v tomto případě nic neznamenají).

pavel*
hodnocení

Svoje chybi znám, ale jak je mám napravit?.. nebo spíš jí ukázat, že chyby už dělat nebudu?. Vždycky když jsem něco v našem vztahu pokazil já hned jsem to začal žehlit a už jsem to ani znovu neopakoval... někdy jsem byl na pokraji tu chybu udělat znova, ale ta vzpomnínka na to její zklamaní mi to nedovolila. Každou dropnost co jsem udělal špatně jsem už nezopakoval...

jenda2*

Jak se asi chcete přeprogramovat? To prostě nejde. Buď časem změníte své myšlení, nebo také ne. Kdyby vás chtěla, sama přijde.

iz*

Jak chcete někomu ukázat, že už chyby dělat nebudete, když nevíte, co/jak změnit?

Navíc to ani není možné, chyby děláme všichni.

Vyvarovat se dá jenom některých – a ani to ne vždycky...

"Nesedí mi" ta motivace – podle mne by člověk měl vycházet

ze sebe, chtít chyby odstranit nebo napravit kvůli sobě...

pavel*
hodnocení

ale já vím jak to změnit... vždyť jsem s něčím už i začal a to už i když jsme byli spolu...

angell1985*
hodnocení

0x

Slečně nevadí,že se jí někdo před Vámi dotýká,cicmá se s jinými a vy se chcete změnit...jak...jako že vám to už pak nebude vadit?Jen budete za hlupáka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]