Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sleva na vyživovanou manželku ZTP/P

Od: lidus* odpovědí: 3 změna:

Vážení rádcové, jelikož z toho nejsem moudrá, mám dotaz. Může manžel uplatnít slevu na dani na manželku ZTP/P pokud její roční příjem přesahuje těch 68 000,.? Děkuji. L.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Bohužel asi ne ,my přesáhli pouze cca o 3 000,- jen kvůli tomu že jsem loni pár měsíců pobírala k částečnému ID i podporu v nezaměstnanosti a tím manžel přišel o 24000,- takže opravdu je to trochu nelogické :(.Ale nevím jak je to u ZTP/P,to má syn a také už na něj slevu nemáme jelikož je dospělý a jeho ID to také přesahuje.Nevím ale zda u manželky je to to samé.To asi musí poradit daňový poradce co se přímo tímto zabývá

iz*
hodnocení

2x

Nemůže.

ZTP/P má vliv pouze na výši daňové slevy,

nikoliv na limit příjmů (platí 68.000 Kč).

doplněno 07.03.16 17:24:

Nemáte zač.

Pěkný den!

lidus*
hodnocení

Ivzez na Vás jsem spoléhala, děkuji. L

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]