Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedodane zbozi z Aliexpressu

Od: niccc odpovědí: 9 změna:

Dobry vecer, napsal mi prodejce, ze se mu z nejakeho duvodu vratilo zbozi, ktere jsem si objednal a pta se, jestli mam zajem o nove odeslani. Pokud by mi prodlouzil ochrannou lhutu (zatim mi zbyva stale 30 dni), asi bych s tim problem nemel. Ale nevim, jestli na me treba nezkousi nejakou kulisarnu. Pokud bych odmitnul a otevrel spor, musi mi vratit vsechny penize, kdyz stale zbyva na doruceni 30dni? Mate s tim nejake zkusenosti, je na miste mit obavy?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x
Peníze dostane, až když potvrdíte dodání zboží, nebo propadne ochranná lhůta. U té můžete prodejce požádat o prodloužení a pokud nezareaguje včas, tak otevřete spor. Absolutně bezpečné pro kupujícího.

Nevíte, jestli je to podobné i na ebay? Jek je to konkrétně s tou lhůtou pro otevření sporu. Píše se, že do 30 dní od předpokládaného data dodání, ale když je tam napsáno třeba 1.2.2016..12.2.2012, platí to první, nebo druhé? Aje také možné ji prodloužit?

Platí to druhé. Spor otevírám cca 14 dní po předpokládaném termínu dodání. Na vyřešení sporu je dalších 30 dní, takže když prodejce žádá počkat ještě týden, je to další čas navíc. Kromě toho, pokud propásnete 30 dní na otevření sporu na eBay, můžete otevřít spor na PayPal a tam na to máte dokonce 180 dní - od zaplacení. jaknakupovatna.cz/...

aliexpres
hodnocení

0x

Taky se mi to stalo. Ovšem většinou chtějí otevřít spor, objednávku zrušit, obchodníka uvědomit on to potvrdí. A objednat znova. Peníze se pochopitelně vrátí. Obchodník asi chce nové číslo objednávky a nové číslo balíku.

niccc
hodnocení

Takovy bych prave ocekaval postup, jenze problem je v tom, ze toto zbozi uz prodejce bezne nema, jen ten muj vraceny kus. Takze nemam moznost objednat znovu. No uvidimeme..

aliexpress

Když nemá on, má jiný. Většinou hledám slevy SuperDeals a často zjistím, že jiný prodejce totéž nabízí bez slevy a ještě levněji.

hodnocení

0x

Pokud se prodejci skutečně vrátila zpět Vaše zásilka (máte sledovací číslo?), pátrala bych hlavně, proč se tak stalo. Máte v pořádku doručovací adresu? Je to první zásilka posílaná na tuto adresu nebo jiné prošly v pořádku - aby se tomu případně zamezilo pro příště.

Není nic jednoduššího, než se domluvit s prodejcem, aby Vám rovnou ochrannou lhůtu prodloužil a balíček tedy poslal znovu, pokud lhůtu prodlouží. Dokud běží ochranná lhůta, není se čeho obávat. Nově jde otevřít spor tuším i do 15 dní po vypršení ochranné lhůty a tedy uzavření objednávky.

Jen nikdy neuzavírat případně otevřený spor dříve, než budete mít zboží nebo peníze - tedy vyhraný spor. A už vůbec ne na žádost prodejce.

Pokud byste odmítl, můžete otevřít spor a žádat vrácení peněz. Vzhledem k tomu, že máte od prodejce písemnou komunikaci o tom, že má zpět svou zásilku, není nejmenší důvod pro nevrácení peněz.

hodnocení

0x

Dobrý den, zadrželi mi na celnici balíček se zbožím z Ebay, poslali mi foto, ale jak jej mám identifikovat, abych poslal správné podklady? Mám toho objednaného víc a nevím, jak se budou tvářit, když jim napíšu, že nevím, co to je za balíček a pošlu několik podkladů. Pravděpodobně je to buď kamera, nebo náhradní displej:

ebay.com/...

ebay.com/...

Podle poměru velikosti razítka to vypadá na tu kamerku, ale nevím, čeho se mám chytit, abych to poznal na 100%.

doplněno 06.03.16 23:19:

Aha, pod tím otiskem prstu od razítkové barvy.. to jsem si vůbec nevšiml. Díky. *palec*

Nedodane zbozi z Aliexpressu

Pokud vidím dobře, v popisu obsahu je psáno camera...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]