Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rok bez řidičáku kam ho dát?

Od: djpatrick* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

dnes jsem dostal stop řízení na 1 rok, tedy rozhodnutí soudu, u kterého jsem ani nebyl a nevěděl jsem o něm mi tákaz řízení udělil dne. 26. 2. 2016

Problém je v tom, že řidičák mám stále u sebe a u pravomocného rozsudku není psáno, kam ho mám odevzdat. Kam tedy?

Po půl roce můžu o řidičák požádat, tam kde jsem ho odevzdal že? A půjdu na nějaké přezkoušení?

Děkuji za odpovědi a hned mě nezpražte.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

2x

Já vás pražit nebudu, ještě vás pochválím.. Je dobře, že již budete řidičský průkaz odevzdávat. :) Odevzdává se tam, kde vám ho vydali.

mytrix*
hodnocení

0x

ŘP odevzdáte tam, kde Vám jej vydali.

Co se týče samotného navrácení ŘP, tak po uběhnutí doby, si opět musíte projít zkouškou odborné způsobilosti (teorie, jízdy), rovněž nové lékařské vyšetření a pro Vás plati i povinnost absolvovat psychologické vyšetření. To si platíte sám, stojí cca 2-4tis a trvá cca 5hodin. Když vše budete mít, tak Vám ŘP navrátí.

djpatrick*
hodnocení

I když si žažádám o řidičák o půl roku dříve, tak musím podstoupit vše znuvu? Nějaké psychotesty bych chápal, ale celý proces bych bral opravdu až po roce bez řidičského oprávnění.

mytrix*

Máte pravdu. Pokud je to méně jak rok, nemělo by to být potřeba. Dobře to máte popsané zde včetně postupu. Pro jiná města bude postup stejný.

praha.eu/...

ANO.V případě zadržení ... ŘP za alkohol drogy ... bez ohladu na délku (zda-li půl roku nebo 2 roky,zda-li žádáte po půlce prominutí ) VŽDY bez ohledu na délku odebrání -psychologické vyšetření+ zkoušky na každou skupinu ŘP co máte a chcete ( Máte-li ABCT a chcete jen B pak zkoušky jen B!)

Při zadržení z jiných důvodů toto až po více jak roku!

doplněno 05.03.16 15:38:

Milane -nezkoumal jsem paragrafy,jen jsem se ptal osoby referenta dopravních přestupků na danou věc (aniž bych něco spáchal-zatím jsem nedostal ani jeden bod a v minulosti jsem neměl ani štípnutý kupón!) a jeho odpo byla za alko a drogy VŽDY,bez ohledu na délku zadržení ,jak jsem koupil tak prodávám.

disel, zde bych vedl polemiku, pokud trest nebyl stanoven na více jak 6 měsíců, nejde se na psychotesty.

Přesněji, trest 3 měsíce, žádá na půlce, nemusí jít na psychotest.

Přesněji, trest 7 měsíce, žádá na půlce, nemusí jít na psychotest.

doplněno 05.03.16 16:05:

Jistě, že Váš známý má pravdu, páč za alkohol vždy dostane vyšší trest jak půl roku...

marketka*
hodnocení

0x

Odevzdáváte jej na dopravce na městském úřadě... I kdybyste jej neodevzdal a chytla vás policejní hlídka, tak by to ihned zjistila, že máte zákaz řízení a byl by průšvih. Jestli chcete žádat po půl roce o vrácení, tak žádáte tu instituci, která vám ten zákaz dala - tedy soud. Na přezkoušení se myslím chodí po roce zákazu řízení, ale kdyby vám to odpustili po polovině, tak nevím, jak to je, ale myslím, že je podstatná délka trestu, takže byste musel jít na přezkoušení.

hodnocení

0x
Musí se odevzdat, i kdyby ležel celý rok v šuplíku. Na úřadě je totiž řidičák blokovaný a odblokuje se při vrácení. Vůbec nemá vliv, jestli jsi mezitím seděl v autě.

hodnocení

0x
Co si pamatuju tak zkoušky a psychotesty se dělali až pokud byl zabaven dýl jak rok ,pokud ho vrátěj na podmínku po púl roce tak nikam na přezkoušení a k chocholouškovi nemusí

bour
hodnocení

0x

tak protestuj. Přece ti jentak nemohou zakázat řízení, musel jsi něco provést.

hodnocení

0x

Bylo Vám odebráno řidičské oprávnění, nikoliv řidičák. Máte zákaz více jak půl roku, musite proto na psychotesty. Pokud vám vrátí řidičské oprávnění do jednoho roku, nemusíte dělat přezkoušení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]