Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám problémy se zdravím. V dubnu mi bude 61let. Z uřadu práce mi zustalo ještě 7 měsícu podpory. Po skončení nemocenské pokud neseženu práci tak začnu čerpat podporu z uřadu práce. Po skončení podpory z uřadu práce ale dříve bych zažádal o předčasný duchod. Chci se zeptat z jakého výdělku se mi bude počítat podpora z uřadu práce? Dále nemám uspory v takové výši abych mohl zaplatit inkaso a jiné mé potřeby. Takže zažádat si o předčasný duchod o 3 měsíce dříve než mi skončí podpora od uřadu práce? Protože stát má na vyřízení předčasného duchodu i řádného 3 měsíce abych nebyl bez peněz? Děkuji.
Žádost o předčasný důchod
radši podejte čtyři měsíce před datem, od něhož
budete chtít předčasný důchod pobírat.
Pokud se na ÚP zaregistrujete po skončení neschopenky, stanoví se podpora z průměrné mzdy v národním hospodářství za I. až III. čtvrtletí 2015. Jestli správně počítám, vyčerpal jste už první čtyři měsíce podpůrčí doby, tzn., že by výše podpory měla po sedm zbývajících měsíců činit 2.850 Kč měsíčně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.