Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Chtěl jsem se zeptat. Když mám dluh v Německu můžou ho vymáhat exekučně v ČR?
Děkuji za odpověd
není.li to dluh v řádech stamilionů korun, tak se ničeho obávat nemusíte. Ne, nemohou to exekučně vymáhat tady v Česku. Museli by Vás nejdříve zažalovat u českého soudu. A trestního oznámení se také neobávejte. To už je vůbec hloupost,.
zajda. Ano, pokuty jsou registrovány a dopravní policie má přístup k tomuto registru. Pak může být problém při silniční (celní) kontrole
Neřekla bych že je to hloupost - takže trestní oznámení v Německu, tam soud a následně mezinároní zatykač. I takovýhle to může být scénař, když nevíme zda šlo o podvod třeba. A proč by ho žaloval český soud, když to bylo pácháno v Německu, oni mají své soudy sebode.
... no a já jsem si dodnes myslel, že rozhodnutí cizího soudu lze vymoci (cestou českého soudu) i v ČR...
Dobrý den, řekl bych, že mohou - před dluhy se špatně utíká. Zdravím!
doplněno 03.03.16 15:50:tkacis1 - uvedl jste částku, ale neuvedl jste, o jaký dluh se jedná. Tedy, jestli je to dluh vůči osobě, organizaci či státu. Možná to není ani částka konečná a běží Vám penále. Možná jste v nějakém registru dlužníků. Možná probíhá v Německu už nějaký soud nebo správní řízení. Ovšem, právo je vymahatelné i přes hranice a v rámci EU by to mělo fungovat snad lépe - neutečete tomu.
no nevím jestli můžou něco exekučně vymáhat, ale známá zkušenost je, že před dluhy neutečete. Časem vás dohoní.
Si všiměte, kde a kdo jsou majitelé českých bank.
Příklad : Jestli máte konto ve spořce a nasekáte dluhy u nějaké společnosti kterou provozuje Spar, můžete čekat problém.
Já si také myslím že si němci budou vědět rady jak dostat své. A nechápu, proč lidi své dluhy neplatí a naopak před nimi utíkají. Není to malá částka, ale snad se dá dohodnout na splátkovém kalendáři ne?
Dobrý den.
Výkon rozhodnutí cizího státu na území naší republiky je podmíněn tím, že věřitel předloží soudu exekuční titul a současně máme se státem dohodu o tom, že se takový titul bude vymáhat i na území druhého státu. S naším nejbližším sousedem, Německem, takovou dohodu určitě máme, bude tedy záležet jen na tom, zda u nás bude chtít věřitel rozhodnutí vykonávat. A o tom mám pochybnost.
Hezký den JUDr. David Vozák
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.