Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám dotaz ohledně prac.smlouvy na DPČ,která mi končí 30.4.2016 a již skoro 3 týdny jsem doma pro nedostatek práce.Stále tam volám a odpovědˇje furt stejná-zavolej si za týden.Zaměstnavatel mi nedal ani výpovědˇani žádné jiné prohlášení.Jak mám postupovat(přeci nebudu dávat výpovědˇjá,když to není moje vina),jaká je výpovědní lhůta v tomto případě a kdo za mě zaplatí zdravotní a sociální?Jaké jsou povinnosti zaměstnavatele?Děkuji za odpovědˇ.Miluše Jirásková
Nemáte-li z DPČ žádná příjem, neodvádí za Vás zaměstnavatel sociální pojištění.
O zdravotním pojištění bych doporučila se se zaměstnavatelem dohodnout, případně
se můžete přihlásit u své zdravotní pojišťovny a hradit si je sám (1.337 Kč měsíčně).
___
Výpovědní doba u DPČ činí 15 dnů.
V případě DPČ není zaměstnavatel povinen zajistit zaměstnanci práci ve sjednaném rozsahu,
nemá-li zaměstnavatel dostatek práce, nevzniká nárok na žádnou náhradu.
Já bych si Vašem místě hledala novou práci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.