Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu zda někoho něco napdadne jak postupovat. Ta naše česká pošta je opravdu neskutečná.Balík do ruky doručen nebyl,ani nebyl u nás na poště jak mi paní sdělila dle pc,na depu v Mladé Boleslavi nám sdělili,že byl balík doručen podepsán převzat ale že neřeknou kdo ho převzal,že si má odesílatel podat reklamaci.Takže odesílatelka si podala reklamaci a hovořila s vedoucím pošty, který ji sdělil,že balík někdo převzal,že jí neřeknou kdo že balík do ruky může převzít klidně i soused a že oni jako česká pošta úkol splnily a balík doručily,takže jsou z obliga. Že to může řešit podáním trestního oznámí nebo přes soud ale že to nikdo kvůli 500kč dělat nebude, že se to nevyplatí.Balík nemáme,ten je kdo ví kde,pošta nic bo oni balík doručili,takže reklamace nic.Přitom na naší poště ten balík nikdy nebyl,jeví se to zatím,že z depa neodešel.Co proto mohu udělat dál? Stížnost?
Podívejte se do schránky i mezi vyndanou poštu. Měl byste najít lístek ,,Oznámení o náhradním dodání zásilky,,.
Tam je i uveden náhradní příjemce! A za tím si musíte bohužel dojít vyzvednout zásilku, když to neudělal on sám. Kromě jiného je tam i jméno doručovatele.
Pokud oznámení nenajdete, tak potom řešte s vedoucím dodávací pošty a pokud nedojdete k nějakému výsledku, napište stížnost na Český telekomunikační úřad /nadřízený úřad ČP/.
Úkol nesplnili, protože doručovatel Vás neinformoval lístkem ,,OND,,
Nemohu lístek ve schránce když sem ten balík ani nedošel přestože je údajně doručen a převzat.Na poště mi paní koukala do pc a řekla mi že takový balík u nich na poště vůbec nebyl
Potom samozřejmě Vám nikdo neporadíme. Pokud někdo tvrdí, že zásilka byla doručena a druhý tvrdí, že tato zásilka na nedošla, tak je to dost nelogické. Jeden ano, druhý ne, jeden hot a druhý čehý. Nenechte se odbýt. Chtějte vědět jméno doručovatele. A zeptejte se přímo jeho.
Děkuji za radu,to mě netrklo chtít jméno toho kdo balík vezl.To by mi měli říct na depu,že? Když na naší poště není o balíku ani zmínka stím,že tam žádný nebyl ani žádný neevidují
V tom rozpor není. Balík do ruky nejprve vezou z depa na místo určení (tedy měli by). Pokud ho tam nikdou nepřevezme, dají oznámení, že doručení se nezdařilo a uloží ho na dodací poště. Pokud ho ovšem převzal soused, tak jsou tím s problémem hotovi a dodací pošta bude mimo hru,
A to, že pětset korun nestojí za to, je blbost, na kterou poštaci ale spolehají. Obsah může mít i jinou hodnotu neř finanční, a taky jde o princip.
Tak tohle se mi nezdá. Nechci se zastávat pošty, protože zrovna nedávno jsem měla taktéž problém s balíčkem. V určenou dobu dodání jsem nebyla doma a tak jsem si došla na poštu a požádala, aby byl balíček uložen na poště, že si sama balíček vyzvednu, i když to byl "balík do ruky" a měl by mi být doručen domů. Ta paní na poště je mírně retardovaná, (to jsem se ovšem dozvěděla až později), protože zavolala na tu hlavní poštu, která je mimo mé město a řekla, aby si balíček nechali tam , takže se to o jeden den protáhlo. Ale balíček se pochopitelně našel podle mého jména a adresy. Je vyloučeno, aby byl převzat někým jiným a aby Vám pošta sdělila, že Vám neřekne kdo se za Vás vydával a kdo ho ve skutečnosti převzal. A specielně ne u balíčku DR, protože musíte ukázat občanský průkaz, jinak Vám ho nikdo nevydá. Takže tady to bude nějak jinak.
Mě bylo řečeno už dvěma lidmi na poště,že balík do ruky mohou dát klidně i sousedovi,né pouze mě.Navíc vše evidují v pc a podle pošty byl balík naposledy v depu v Mb ale tam tvrdí,že byl doručen a převzat,že nesmí sdělovat komu
V tom případě nebyl adresován Vám. A i kdyby to pošťačka dala sousedovi, což je velice nepravděpodobné, musel by to podepsat vlastním jménem a doložit to svým občanským průkazem. A kdybyste Vy mohl dokázat, že byl balíček určen Vám, musela by Vám pošta sdělit komu to předala. A to je právě to nejjednodužší. Vy musíte mít ve svém počítači zprávu o tom, že je Váš balíček na cestě a kde se nachází. Navíc je pošta povinna Vám zaslat sms o tom, že přijala balíček pro Vás a tam máte i číslo zásilky. Takže balíček určitě nebyl na Vaše jméno, ani adresu.
Balík byl pro mě vždyť má odesílatelka doklad o padání atd tam je mé jméno tak nemohlo být na balíku jiné.Já vím i mám číslo balíku kdybych neměla tak by se semnou paní na depu ani nebavila,kdybych jí neřekla číslo zásilky tak by mi ani nemohla sdělit,že už byl doručen.Takže mi asi nerozumíte.prostě někde někdo lže
Ale já Vám rozumím, jenom není možné to co říkáte. Když máte v ruce veškeré doklady o tom, že byl balík poslán a máte číslo zásilky a všechno to "tralala" kolem, tak prostě není možné, že Vám na poště řeknou my ho doručili, komu, to Vám neřekneme, když příjemce jste Vy. Nezlobte se, ale tohle opravdu možné není. Tak ho někdo z Vaší rodiny převzal a odmítá Vám to říct. Ale i to je mi divné, protože i v tom případě by Vám pošta musela sdělit jméno toho kdo to podepsal.
Už jsem vyčerpala možnost odpovídat, tak musím doplňovat do svých odpovědí. Ale jsem z toho případu tak vytočená, že mi to nedá. Jděte na tu Vaši poštu a trvejte na vysvětlení. MUSÍ Vám vysvětlení dát. Řekněte, že se obrátíte na ochranu spotřebitelů a že podáte stížnost. Tohle si nemohou dovolit. BRAŇTE SE. Kruci, tohle se stát mně, ty by koukali...
Jenomže tady lidi sklopí uši a zatáhnou ocas mezi nohy. Já být tam co bydlíte, tak bych tam šla s Vámi.
Telefonovat vůbec nemá smysl. Jděte tam osobně a chtějte mluvit s ředitelem té pošty, nebo s vedoucím reklamací. Prostě s kompetentní osobou a ne s paní u přepážky. Musí Vám vyhovět. Všechny podklady si vezměte s sebou. Okopírujte si emaily.
Tak to jsem opravdu ráda, že se to vyřešilo. Podivný nápad té brigádnice a ještě podivnější chování na tom úřadě. Docela by mne zajímalo, jak to mínili řešit dál. Vůbec nechápu, proč jí nedoporučili balíček odevzdat zpět na poštu, aby Vás mohla pošta kontaktovat. To dokazuje, že na poště a i jinde zaměstnávají i lidi mentálně postižené. To samozřejmě nemyslím jako diskriminaci těchto lidí, ale pak musím také předvídat, že tyto osoby musí být pod neustálým dohledem třetí osoby a eliminovat případné problémy které nevědomky napáchají. Jak jsem psala nahoře o tom mém případu s balíčkem, tak tam mi nakonec přiznali, že je ta paní poněkud "jednoduchá" a že s ní mají problémy, ale pracuje tam celý svůj život a má před důchodem, tak jenom čekají až odejde do toho důchodu. A já, jelikož to teď o ní vím, tak k jejímu okénku teda už nevlezu.
Já tm zítra půjdu,já to řeším a řešit chci,nesklápím uši,dnes jsem obvolala co šlo a byla na naší poště atd ale nikde nic pořád ta samá písnička.Z rodiny ho nikdo převzít nemohl není kdo
A dá se někde zjistit zda jsou skutečně povinni mi sdělit kdo zásilku převzal? Když mi pořád tvrdí,že nemusí ať mám čím argumentovat
Tak jsem dala na vaší radu a konečně se dopídila,chodila brigádnice asi neumí číst ale balík dala do vedlejší vesnice na obecní úřad,nechápu jak k tomu dospěla a že si to úřad vzal,tak snad tam ještě bude
Já vůbec nechápu že si to úřad vzal když je tam jiné jméno,jiná obec než jejich že jí neřekli sem to nepatří je tam jiná obec nebo že se nezeptala na poště.Ona to dala do úplně jiné obce s jiným číslem popisným.Stejně jsem dala stížnost přestože mi od rána už po třetí volali a omlouvají se až na půdu
Reklamace se podává písemně a vyřizuje také písemně , pošta si k tomu okopíruje podací lístek, na vyřízení má 30 dní. Koncem měsíce 12/2015 jsem posílala balík na dobírku s tím, že peníze mi přijdou na účet. Peníze nedorazily. Šla jsem tedy na poštu, podala písemnou reklamaci a do pár dnů jsem obdržela jednak peníze na svůj účet a jednak písemné vyrozumění na moji adresu o tom, že a jak byla moje reklamace vyřízena. To samé tedy by měla mít u sebe odesílatelka Vaší zásilky.
Pokud je pravda, což poznáte na té zásilce, až jí převezmete, pokud tam ještě je, že jí pošta doručila nesprávně = na jinou adresu než-li byla adresa adresáta, tedy Vaše, podejte stížnost na doručování zásilky č.: ... na mail info@cpost.cz
a chronologicky tam popište, co a jak se přesně stalo. Ideální by ale bylo, aby Vám odesílatelka poslala nebo naskenovala kopii podacího lístku, aby jste mohla doložit, na kterou adresu byla zásilka odesílatelkou adresována = to, že byla dodána na jinou adresu a došlo k pochybení při jejím doručení nadřízení zjistí snadno dotazem u doručovatele při vyřízování Vaší stížnosti.
Takto jsem postupovala v loňském roce já, když jsem si objednala zboží, ale balík nebyl 10 dní k nalezení a nikdo mi nebyl schopen říci, kde je, též jsem obvolávala kde co, všechna depa, zejména to poslední na druhém konci republiky, které bylo těch 10 dní jako poslední uvedeno při vyhledávání zásilky. Telefonicky mi opakovaně tvrdili, že ale od nich to odešlo dál na naše depo, ovšem tam jim nic nedošlo. Tedy balík byl 10 dní neznámo dne. Až po mém podání stížnosti na výše uvedený mail se najednou balík našel.
Stížnost jsem podávala na výše uvedený mail 4.7.2015, přišla mi ihned mailem automaticky generována odpověď, že moje stížnost bude postoupena příslušnému oddělení. Dne 16.7.2015 jsem dostala mailem odpověď = vyřízení mé stížnosti spolu s tel. kontaktem na vedoucí listovního dodání pro případ budoucího doručování jakýchkoliv zásilek na mé jméno, u kterých by opět došlo k pochybení tak, aby mohla situaci neprodleně řešit k mé spokojenosti. Od té doby si naše pošta dává pozor na to, jak mi má zásilky doručovat, až tedy na tu mnou odesílanou zásilku (balík s dobírkou) koncem 12/2015. Do doby podání mé stížnosti bylo doručování poštou katastrofální a nepomáhalalo nic - to jsem ale vždy řešila potíže pouze s vedoucí pošty. Až po té, co jsem se obrátila elektronicky výše, je vše v pořádku až na ten 12/2015. Ale to mi zvládla vedoucí pošty vyřídit za cca 2-3 dny
Děkuji za radu ano na podacím lístku je adresa správně i na balíku stížnost jsem podala i na telekomunikační úřad už jednak proto že mi celou dobu odmítali sdělit kdo balík převzal a nepříjemné chování vedoucí depa v Mb paní Mrázkové si nenchám líbit.Že doručovala brigádnice která si nevěděla rady a doručí na jinou adresu někomu úplně jinému a ten to převezme mě vůbec nezajímá,tak musí brigádnici poučit nebo proškolit.Že mi vedoucí pošty řekne podejte si trestní oznámení to je fakt přístup
Na stránkách pošty v poštovních podmínkách mají,že chtějí občanku pokud vás nezastihnou doma a půjdete si pro ten balík na poštu.Jestli ho někde někdo čajznul p cestě a podepsal netuším.Na naší poště nebyl podle poštačky a podle depa odjel a byl doručen takže mi výplývá,že buď někdo lže nebo z toho depa k nám skutečně ani nedošel
A přišla Vám ta sms zpráva z pošty, že právě obdrželi zásilku pro Vás a že Vám bude toho a toho dne doručena? To dělají vždycky, je to automatické, přes počítač, to nikdo jako osoba neovlivní. Přece nemůže jen tak někdo čajznout balíček, když ani neví co v něm je a riskovat tak svou práci. Ale pokud je to tak jak říkáte a máte tu esemesku, nebo prostě jiný doklad o tom, že byl na Vaši adresu balíček odeslán a oni nemohou dokázat že jste ho převzala Vy, tak máte absolutně právo na vymáhání a odškodnění. I když mi přijde balíček domů, tak musím podepsat příjmový doklad. A nepřevzal ho někdo z Vaší rodiny a nezatlouká to?
To je sice automatické, ale samozřejmě jen tehdy, že odesilatel číslo mobilu uvedl na podacím lístku. Udělal to?
Podívejte se na stránky české pošty na sledování zásilek, kde uvedete číslo balíku a objevíse Vám ,kde zásilka skončila Pak jděte na poštu, která balík doručila a žádejte od vedoucí pošty, aby Vám ukázala doklad o převzetí balíku a kdo ho podepsal. Může se i podívat do počítače, který pracovník pošty balík vydával.
Tanare, paní tvrdí, že jí právě tohle pošta odmítá sdělit. A to je přesně to, co se mi nezdá pravděpodobné. Pošta je povinna tohle sdělit.
Co to je to "podání" zásilky? To jsem nikdy takto formulované neměla.
Jestli jste si naprosto jistá, tak běžte přímo na ředitele Vaší pošty a vzneste rezolutně stížnost a trvejte na objasnění. Přece Vám pošta nemůže tajit komu odevzdala Váš majetek. Já bych se už dávno vůbec s nějakou paní u okénka nebavila. Pokud bych si byla naprosto jista tím, že jsem v právu, tak by tam zažili horkou chvilku a odbýt bych se rozhodně nenechala.
Kolikoli, díky za informaci. Mně tohle nejde do hlavy. Jak může pošta odmítnout sdělit komu předali něco, co patří mně, to teda nechápu a nepochopím.
Takto to tam je,u nás na poště žádné informace,depo mi sdělilo že byl doručen a převzat že jméno mi sdělit nemohou.Vedoucí pošty řekl že jim nesdělili komu to doručili,tak kdo mi to teda řekne když na depu mi řekla že mi to nesděli a podat reklamaci což odesílatelka podala a bylo jí sděleno,že balík byl doručen adresátovi ale nesmí sdělit komu.tak jak mám zjistit kde je
Podání zásilky je to, když jdete na poštu s balíkem a pošleteho. Tj. je to to, že odesílatel dal v tu dobu balíček na poštu.
nevím zda je to pravda ale mě řekli,že nemusí sdělovat komu doručili,že bud trestní oznámení at to řeší policie nebo soudně
18.2.2016Dodání zásilky.29407 Depo Mladá Bolesl/...0
18.2.2016Doručování zásilky.29407 Depo Mladá Bolesl/...
18.2.2016Příprava zásilky k doručení.29407 Depo Mladá Bolesl/...
17.2.2016E-mail adresátovi - podání zásilky.
17.2.2016Přeprava zásilky k dodací poště.
17.2.2016Výstup zásilky z SPU.70002 SPU Ostrava 02
17.2.2016Vstup zásilky na SPU.70002 SPU Ostrava
0217.2.2016Podání zásilky.73911 Frýdlant nad Ostr/...
Já měl ve sledování zásilek vždycky jasně uvedeno Zásilka dodána. Tady to nevidím.
Zásilku můžeš klidně reklamovat na své poště, ale musíš mít podací lístek. Číslo zásilky nestačí. Vedoucí pošty musí sepsat relkamační list.
Balíky vozí balíková pošta/depo. Pokud je zásilka předána adresátovi nebo vrácena do depa, tak o tom tvoje pošta nemůže mít žádný záznam.
Jak říkám, já měl vždycky jasně napsáno Zásilka dodána. Bez podacího lístku nemá smysl na poštu chodit.
V tom případě můžeš jednat jenom s odesilatelkou, nikoli s poštou. Zda a jak odesilatelka reklamovala, to je ve hvězdách, jsi odkázán na informace, které ti dá. Je proto zbytečné si stěžovat na ČP.
Já nejsem odesílatel nemůžu mít podací lístek,ten má paní co mi balík posílala a s ním dávala reklamaci.zásilka dodána je úplně nahoře dodání zásilky
Na stránkách pošty mají ještě nad tímto obrázky v řadě a u posl.je obrázek krabice a tam je zásilka dodána depo Ml.Boleslav
Já vám rozumím ale podací lístek má paní ve Frýdlantě nad Ostravicí ona je odesílatel,já jako aadresát nemohu mít podací lístek a reklamaci musí podat ona,né já což taky ona udělala
Dodání 18.2. a to je již docela dlouho!
Zkusila jste vedoucího Depa a vidím to na reklamaci a nedat se. Na poštách je se zřízením ,,Dep,, bordel! Pošťáci nestíhají.
Ano zkusila bylo mi řečeno,že byla zásilka předána převzata.Když jsem se psala kým řekla mi,že to mi sdělit nemůže byla nepříjemná,že semnou to řešit nebude ať si odesílatel podá reklamaci.Což jsem odesílatelce řekla,ta reklamaci podala a bylo jí sděleno,že byl balík doručen adresátovi ale jméno sdělit nemohou,neřekli jí to ani když tam volala na to depo
Zdravím. S českou poštou to jde z kopce. Já čekal na balík do ruky a milá paní pošťačka jen došla vypsala takový ten papír o nezastihnutí a tradá pryč ani nezazvonila (prostě se na to vykašlala). Měla bohužel smůlu, že jsem byl na nemocenské a psi mě upozornili na někoho u vchodu (přízemí).Tak jsem si zastěžoval u vedoucí na místní pobočce pošty.
Takže bych to zkusil přes vedení a trošku vystrčit růžky. Zatlačit na ně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.