Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest v oblasti podhrudí

Od: radek99 odpovědí: 14 změna:
Dobrý den,
pobolívá mě od soboty kolem podhrudí.
Nejvíce když sedím. Když ležím tak v okolí žeber je větší teplota než břicha. Začalo to nadýmáním (krkáním). Lékař mi natočil EKG a sdělil, že je vše v pořádku. A řekl mě, že mám držet dietu. Jenže stav se nejlepší. Co mám dělat díky. Jsem muž je mi 20 let.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mahan
hodnocení

1x

Doufám,že si z toho něco vyberete. ezlucnik.cz/...

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, nepoužil lékař termín "zaražené prdíky"? Vyměšujete pravidelně?

Nemáte zácpu? Zdravím!

doplněno 01.03.16 14:55:

Nadýmání a krkání? To bude asi něco se žaludkem. Držte tu dietu a v lékárně Vám poradí takové tabletky, které jímají plyny (je na to reklama, ale název si nepamatuji).

doplněno 01.03.16 15:07:

To jako, že lékař nerozpoznal "nabouraný" žlučník? Běžte k jinému - lepšímu.

radek99
hodnocení

Vše je normální akorát nadýmání (krkaní)
wasube*

Popisované potíže opravdu vypadají na ten žlučník, měl někdo v rodině operaci? To se totiž hodně dědí. No hlavně si vzpomente co jste jedl a pil 2-3 dny před tím než začal problém. A často i lidi odvezou do špitálu že infarkt a on to je právě žlučník.

hodnocení

0x
Dělej to,co ti nařídil lékař.
---
V prvé řadě začni kysaným zelím,česnekem a zakysanými výrobky.
Nejez nic tučného,slaného,cukr,bílou mouku a nepij ani limonády,ani Coly.
Pouze čistou vodu s citrónem.
Budeš mít přetížená játra.
V tomto období bývávají !
doplněno 01.03.16 15:13: Wasube,jste lékařka?
Myslím,že Vaše rady nejsou špatné...
---
Radku,přesto,po uvážení,
zajdi k lékaři a nehledej rady zde.
---
Wasube Ti pošle odkaz na žlučníkovou dietu a ty se budeš řídit dle toho.
Co když je to špatně?!
wasube*

wampe, on neví, jestli nemá třeba podrážděný žlučník. Česnek, mléko nebo dokonce zelí ho nadme a bude mít bolesti. Zkusit to ovšem může.Já bych opravdu najela na přísnou žlučníkovou dietu, tou se nic nezkazí a už zítra by mu bylo líp.

majsterjoe*

nějaké zkušenosti s těmi játry? poprosil bych o menší radu.

wasube*
hodnocení

0x

Pokud jste opravdu držel přísnou dietu, nejlépe žlučníkovou, pak se divím že Vás to ještě trápí. Měl někdo v rodině žaludeční vředy? Máte v ustech hořkost nebo kyselo? Kyselost je žaludek, hořkost žlučník. Je Vám zle? Zvracíte? V tom případě naběhnete k lékaři znovu. Někdy Vás může potrápit i slinivka ale to je člověk naprosto schvácený, zvrací a je to ihned na špitál a kapačky.Lékař Vám patrně prohmatal břicho, nic Vás u něj nebolelo? Poslechl Vám plíce? Asi ano, byl jste nejspíše u internisty.

Další možnost je, že ve Vašem věku jezdíte třeba na skybordu a někde si narazil žebra. Nebo jste se "štulcovali" s kamarády. Naražená žebra někdy bolí víc jak zlomená. Ale to by lékař pohmatem zjistil.
Podle Vašeho popisu bych to viděla na podráždění žlučníku. Co jste jedl a kde? V prodejnách rychlého občerstvení to nebylo? Pokud byste držel přísnou dietu, to je 2-3 dny jen suché rohlíky ze včerejčího dne a čaj, měl jste možná už klid.

Podrážděný žlučník se pozná že máte pocit opasku kolem pasu, který nějaký dábel fest utahuje a přitom zvracíte a je Vám zle. Těžko se Vám sedí, jste nadmutý. Vyčerpala jsem co si myslím, poradit Vám nemůžu nic, protože co je kolem solaru a plic je lepší nechat na lékařích. Snad jen ještě klid, žádný alkohol a cigarety.

radek99
hodnocení

Děkuji za radu, těžko se mi sedí. Mám pocit opasku. Časté nadýmání. Piju vodu s cotronem často a čaj. Poraďte mi prosím jaký čaj a bylinky mám pít? Lékař mě prohmatal břicho a vlevo to trošku bolelo. Nejhorší je to při sezení. Nedokážu si představit jak zítra budu sedět ve škole. Když ležím takto táhne. Mám hořkost v puse. Diky
radek99
hodnocení

Poraďte mi tu žlučníkovou dietu. Děkuji

hodnocení

0x

Tohle osobně nevidím na žlučníkový problém, ale spíš žaludek. Pokud to nepřejde, jděte k doktoru znovu, případně se nechte poslat na chirurgii, ultrazvuk, gastroskopii. Zvracíte? Můžete jíst bez potíží?

radek99
hodnocení

Nezvracím. Mohu jíst bez problému)

hodnocení

0x

Pod žebry se točí tlusté střevo. Je-li hodně plné a ještě plné plynu, tlačí na mnoho věcí. Z toho ta bolest. Vyprázdněte se, hodně pijte, ať vyplavíte ze střev co nejvíce odpadu. Pak snězte čistý jogurt nebo vypijte podmáslí a pak znovu napište. Určitě bude po problému.

wasube*

Problém může mít i ze zauzlením střev, prostě bych i znovu navštívila doktora, když dieta nepomahá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]