Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím ráda bych se zeptala, když budu mít dohodu o provedení práce, kde si nevydělám více než 3000Kč a pobírám podporu v nezaměstnanosti ve výši okolo 4200Kč, zda když dohodu podepíšu podporu mi vezmou? Příjde mi to jako úplný nesmysl jestli ano.
Děkuji za odpovědi Kateřina
Ano, pobírání podpory bude pozastaveno po dobu trvání DPP. Poté může být obnoveno (myslím, že je třeba znovu žádat) a normálně doběhne doba, po kterou Vám byla podpora přiznána. Tzn. máte-li podporu přiznanou na na 5 měsíců, dva měsíce ji pobíráte, pak dva měsíce pracujete na DPP, tak Vám pak ještě 3 měsíce podpora půjde.
Dohodu bych měla jen asi dva měsíce na zaučení a pak by mi hned dali hlavní PP. Příjde mi hloupé, abych šla na dohodu, kde budu mít méně peněz. Připadá mi to jako by stát ani nechtěl, aby lidé pracovali a měli chuť do práce, když Vás ani nenechají vydělat si s podporou a dohodou alespoň minimum.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.