Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šedý zákal,rizika operace

Od: totak® odpovědí: 15 změna:

Zdravím vespolek.

Vím, že tu je dost rádců 50 ++ tak bych se rád dozvěděl jestli máte někdo po operaci šedého zákalu. Mám za sebou první diagnostiku a mám si objednat operaci. Ješrě k tomu nic víc nevím. Je dobře nechat vše dělat na pokladnu, nebo vyklepat prasátko a připlatit si? Jaká zdravotní rizika má "běžná" operace bez příplatkú?

Jak dlouho jste čekali na operaci od vložení žádosti do systému? Samozřejmě mě nejvíc zajímá Hredac Králové, ale uvítám i ostatní informace.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wasube*
hodnocení

2x

Pokud nosíte brýle na blízko či na dálku, připlatte si. Jinak jestli vidíte dobře, tak to podle mě nutné není a máte to zdama.

hodnocení

Mám na tom horším oku asi půl dioptrie na blízko takže v podstatě prd. Na druhém oku už na čtení brýle potřebuju ale tam je prý zatím zákal jen minimální.

wasube*

No tak to je pak zbytečné si připlácet. Umělou čočku dostanete uplně stejnou.Já měla na mysli ty, co špatně vidí, příbuzná měla 20 dioptríí, to Vám ani laser nesrovná a tak při operaci zákalu si připlatila na každé oko po 4 000 kč a speciálně v Praze pro ni na zakázku udělali na obě oči multifokální čočky, které jí při operaci vložili do očí, takže to smysl mělo dát ty peníze. Pokud multifokální čočky nepotřebujete, protože dobře vidíte, tak nemá smysl připlácet. Opravdu ne. Příbuzná měla pak 4 dioptrie z 20 původních. Byla štastná jako dítě. Už žádné těžké okuláry zbroušené tak, aby je vůbec mohla nosit.

wasube*

Těch půl dioptrie Vám oni zdarma upraví.

jabraka*
hodnocení

2x

Před 4 lety jsem díky šedému zákalu byl pozván na oční kliniku Vojenské nemocnice v Praze.Po diagnostice obou očí byla stanovena operace asi za měsíc.Obě zakalené čočky mi byly po týdnu odstraněny,ale ne laserem,ale ultrazvukem.Pak byla použita umělá čočka s korekcí.Operace proběhla absolutně bezbolestně,jen trochu s nepříjemnými pocity.Dnes vidím bez brýlí,i když po 2 letech jsem musel kliniku navštívit znovu,čočky se nějak znečistily,laserem byl povrch očištěn a zase je vše v pořádku.Oprava trvala ambulantně asi hodinu.
JABRAKA

Zdravím Jardo, před první operací jsi se bál? Moje tchýně hrozně, teď to všem vypráví, jak je to jednoduché.

doplněno 01.03.16 19:55:

Jardo, v našem věku se již bojíme hodně, pak se ukáže, že zbytečně.

jabraka*

Milane,trošku jsem měl obavy,ale na sále se rychle rozplynuly.Akorád mi doktorka hubovala,že mrkám.To je totiž tahání za oko a také musíš pořád koukat do jednoho místa a to je dost obtížné.

JB

buss
hodnocení

0x

Terazky na ČT 1, volejte, majlujte.

wasube*

bussi, dívala jsem se na to, marodím totiž tak mám čas se flákat nějakou dobu. Ovšem laser nepomůže každému. Příbuzná na laser nemohla, protože měla oční nemoc, odchlipování oční sítnice, takže operace zákalu jí vyřešila problémy, sítnice se jí sice neuzdravila ale začala lépe vidět, jak popisuju. Na laser musíte mít zdravé oči.

hk
hodnocení

0x

Buďte rád, že dostanete umělé čočky zdarma. Já za stejnou věc zapaltím 30 tis, protože nemám zákal a nevidím. Tedy nejsem nemocný, jde o kosmetikou vadu.

Doporučuji pečlivě s lékařem probrat, jaké čočky chcete. Dražší neznamená vždy lepší. Liší se zejména tím, na jaké vzdálenosti budete vidět. Tedy na blízko nebo blízko + dálku, nebo blízko + střed + dálka. Asi bych doporučil blízko + dálku. Na ty 2 vzdálenosti něco málo doplatíte, pokud budete chtít třeba něj... sklo od Carl Zeiss, tak si také něco připlatíte. Operace trvá na oko 15-20 min, nebolí. Oči se neoperují obě naráz, ale s odstupem několika týdnů. Dnes to má kde jaký důchodce.

Je třeba počítat s tím, že se nějaké brýle třeba na čtení budete potřebovat - 1 max 2 dioprie. Dále počítelte s tím, že třeba po nějaké době se vidění mírně zhorší. Lze to opravit.

Tedy doporučuji. Jen si vyberte pracoviště, které se tomu věnuje roky. Třeba Lexum a jemu podobné.

wasube*

hk - trochu si ujasníme pojmy - dojmy:

tazatel na operaci nejde z rozmaru, ale protože má oční nemoc. Šedý zákal je nemoc, která, když se neoperuje, vede ke slepnutí a to uplnému. Viz Wikipedie na internetu. Takže jak jste se tak rozjel, spletl jste si diagnozy i druhy operace. Tazatel totiž na žádný laser nejde. Vy na rozdíl od tazatele máte naprosto zdravé oči když můžete jít na laser. Jste zkrátka ve výhodě - zatím ovšem.

Protože je pravda že operaci očního zákalu má podle Vašich slov kdejaký důchodce, ale po letech se zcela určitě dočkáte i Vy až budete starý a také Vám bude zaplacena. Ted jste mladý a zdravý, oční nemoc nemáte, tak není důvod Vám cokoliv platit, mám na mysli laser. A Vy žádnou umělou čočku díky laseru nedostanete, sežente si informace, laser VÁM JEN OPRAVÍ OKO - VAŠE VLASTNÍ OKO.

Operace šedého zákalu se provádí v nemocnicích,protože jde o nemoc. Operace laserem na soukromých klinikách. Nejde o žádnou nemoc. Zkuste se méně naštvat že někdo má pro nemoc něco zadarmo a bude Vám lépe.

doplněno 01.03.16 15:24:

hk -Datum: dnes 14:00

Není to tak dávno, 2 3 roky, že na oční klinice FN Motol , na oční klinice FN Všeobecné nemocnice v Praze a jiných nemocnicích se běžně tyto zákroky dělaly a myslím že se tam dělají dodnes. Ano napsala jsem nemocnice, měla jsem podrobně napsat jejich Oční kliniky. My tady máme jednu soukromou Oční kliniku a tam ty operace dělají také.

Na laser někteří lidé po očním šedém zákalu chodí až tehdy když mají problémy, protože se umělá čočka v oku nerozvine dostatečně. Potom se to řeší laserem, je to jen okamžik, posadíte se proti laseru lékař Vám připevní hlavu a spustí na 1 vteřinu laser. Zaplatíte 500 kč. To se platí. Nebolí to vůbec. Dáte to rád, protože hned co čočka uplně rozvinula krásně vidíte.

Jinak to byla reakce na Vaše slova, jak někdo to má zadarmo a Vy to musíte platit.Jenže to není stejné.
-----------------------------

Buďte rád, že dostanete umělé čočky zdarma. Já za stejnou věc zapaltím 30 tis, protože nemám zákal a nevidím.

doplněno 02.03.16 18:25:

ruze® Datum: dnes 14:12
Zajděte si na opravu laserem za 500 kč, aby se VÁM uplně rozvinula celá umělá čočka a Vy jste neměla ten pocit co máte, že koukáte jak přes kukátko. To je špatně. Patrně jste nosila brýle na dálku, když pak na blízko máte po operaci víc dioptrie.

hk

Promiňte, nerozjel jsem se, tazateli jsem psal o šedém zákalu, tedy o nemoci a nic jsem si nespletl. Naštvaný rozhodně nejsem, spíše mně zaráží vaše sdělení mně. Možná vy chodíte se šedým zákalem kamsi do "nemocnic" (jak píšete). Již dobrých 10 let se to ale řeší běžně jinak a i jinde.

hodnocení

Nechystám se "kamsi" do nemocnice ale na oční kliniku do fakultní nemocnice HK.

Laserová oční centra máme v Hradci tři nebo čtyři ovšem jenom za vstupní všetření si počítají 3-5000,- Protože ale mám vyhlášenou oční doktorku, kde jsem vyšetření prodělal, nemám v plánu sponzorovat nějaké soukromníky a vyrazím do státního zařízení.

Otázkou je, jak dlouho se v Hradci na operaci čeká.

Totak, objednal jsem tchýni na oční do HK, trvalo to asi 3-4 měsíce. Nejdříve jedno oko, za týden druhé oko. Babičce jsme připlatili na lepší čočku. Doba operace asi 15-20minut.

Jako na běžícím pásu...

hodnocení

0x

Vloni v lednu operace ŠD P oka,soukromá klinika OH ,doplatek 7000,-z 1,5 dp na čtení mám 2. Vloni na podzim 2 oko ve státním zařízení,doplatek 0,- a kvalita stejná,dokonce se mi zdá,že přes tu čočku za 0,-vidím o kapku lépe! 2 dp. na čtení na obou očích,ale do dálky a na řízení auta vidím ,,jako rys,,! Před operací jsem čím dál více viděla jako přes slídu a teď,ten jas,ty barvy, ,,Nebe a Dudy,,.Občas mám ale pocit, jako bych viděla okraje těch čoček z venkovní strany - né u nosu,jako by jste se dívali kukátkem kamery,takže si občas připadám jako ,,Robocop,,! :)) Není třeba se bát,operace 5-10 minut.Jo a skvělý personál a skvělá primářka Věra Stanovská na očním v OH na Fifejdách ! Stojí to za to si za ní dojet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]