Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měla bych dva takové dotazy, jestli tu je někdo kdo by o tom něco věděl a poradil mi budu moc ráda. Mám snoubence se kterým žiji už dlouho a máme v plánu se vzít, jak dostuduji školu. Chtěli bychom si udělat jeden účet, který bychom měli dohromady. On už jeden má, má od něho dvě karty, ale na obou je jeho jméno. Chtěla bych se zeptat, jak probíhá nebo jak se dělá, kdybychom si šli zažádat o změnu jména na kartě, abych ji mohla používat i já. Musela bych při tom být přítomna? Nebo to může udělat jen on sám?
A mám ještě jednu otázku. Žiji se snoubencem v jedné domácnosti, jsou tu hlášené dvě osoby. On tu má trvalé bydliště, ale já ho mám jinde. Chtěla bych si zažádat o příspěvek na bydlení. Chci se zeptat, jestli ho mohu dostat, i když tu nemám trvalé bydliště, nebo jestli bych si musela třeba udělat oficiálně, že tu mám přechodné bydliště nebo rovnou trvalé.
Děkuji
Založte si vlastní účet. Jakmile začnete vydělávat posílejte si výplatu k sobě. Budete mít svoji svobodu, svoje povinnosti, svůj přehled. Jste svéprávná osoba, odpovídáte za svůj život. Takhle budete mít přehled o svých financích, budete nezávislá. Společné hospodaření si domluvíte, když Vám to takhle dlouho funguje.
Buďte i v manželství samostatná a vědoma svých práv rozhodnutí. Manželství je svazek dvou rovnoprávných osobností a k tomu patří i dva účty, tedy podle mne. Jak budete manželovi kupovat dárky, aby o tom nevěděl? Vždyť ho nebudete moci ani překvapit.
Jinak k tomu účtu je potřeba ověřit druhého disponenta a zadat podpisové vzory.
Zákon nezná trvalé ani přechodné bydliště,
přihlásit se můžete pouze k trvalému pobytu (předchozí trvalý pobyt se přihlášením
v novém místě "automaticky"zruší → stačí návštěvna ohlašovny v novém místě).
O příspěvek na bydlení můžete požádat pouze k bytu, v němž máte alespoň tři měsíce
hlášen trvalý pobyt, a u něhož můžete doložit náklady na bydlení za tři předchozí měsíce.
Při posuzování nároku na příspěvek na bydlení se společně
posuzují příjmy všech osob, které jsou v bytě přihlášeny k trvalému pobytu.
V ostatním souhlasím s Pohankou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.