Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platný pas po svatbě?

Od: brumovjan* odpovědí: 10 změna:

Ahojte,prosím když budu mít svatbu v sobotu a v uterý chcem letět na svatební cestu mimo EU,takže na pas,bude nám pas platit?nebo jak se to dělá?děkuju...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

Cestujete na pas, kdo bude vědět, že je nějaká změna? Je tam uveden stav? Pokud nebudou lustrovat...

breta*
hodnocení

0x
Já jsem to měl podobně a letěl jsem do Egypta a bylo to bez problémů.
brumovjan*
hodnocení

aha,musím v pondělí na úřad,že?dostanu náhražku občanky?

S náhražkou občanky můžete maximálně do Kauflandu na nákup a ne mimo EU.
S nahrazkou obcanky nemuzete cestovat ani v eu ani mimo eu. Pokud mate , ale pas tak neresit. Na to cestovat muzete. Oni vam ustrihnou obcanku a ne pas.
brumovjan*
hodnocení

no tak jak to udělat?jak se to dělá?

Odcestujete na starý pas a nikomu nebudete říkat, že máte jiné příjmení.

hodnocení

0x

Už je to promlčený, ale moje manželka cestovala vesele na starý pas se svým dívčím jménem i půldruhého roku po svatbě :)

cestovnipas
hodnocení

0x

Pas bude platný tři měsíce od svadby a na to další se poptej na úřadu, kde Vás oddávali, resp. kde si budeš vyřizovat nový OP.

m123*
hodnocení

0x

Taky to u mě není k chlubení, ale já cestovala další 3 roky po svatbě na starý pas. Jen jsem musela hlásit kvůli letenkám a ubytovacím voucherům všude staré příjmení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]