Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, 14.2. jsem nastoupil jako telefonní operátor na Dohodu o provedení práce.
25.2. jsem onemocněl a vzal si neplacené volno.
DPP mam uzavřeno do 31.12. 2016
Odměna za práci je stanovena tarifním řádem společnosti.
Chci se zeptat, zda-li mám nárok na nemocenskou případně mohu jít na paragraf nebo stačí být do doby vyléčení na neplaceném volnu?
Děkuji za rady
Z DPP se sociální pojištění odvádí až od odměny nad 10.000 Kč měsíčně.
Podle mne nejste nemocensky pojištěn...
Nárok na nemocenské dávky by (při dočasné pracovní neschopnosti delší než 14 dní) vznikl, kdybyste byl za únor 2016 měl zúčtovanou hrubou odměnu z DPP vyšší než 10.000 Kč. Pokud by tomu tak nebylo, není nárok ani na nemocenské dávky, ani na náhradu mzdy v prvních 14 kalendářních dnech nemoci.
Nevím, co si představujete pod pojmem "paragraf". Kdysi dávno se takto označovalo ošetřování člena rodiny, dnes ošetřovné. ale to by s Vaší nemocenskou nemělo vůbec nic společného. Je to jiná nemocenská dávka, která mimochodem u DPP nepřichází v úvahu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.