Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byt a neshody

Od: boris67 odpovědí: 17 změna:

Dobrý den. Jsem s přítelkyní 6 let. Začínají mezi námi neshody ruzné hádky atd. Měl jsem svuj byt do OV. Problémy žádné nebyly tak se byt přepsal na přítelkyni. Měl jsem takový duvod s přepisem protože mám 2 syny a po rozvodu se ke mne neznájí tak jsem nechtěl aby byt získali. Co je možné ještě v tom případě dělat když bych se odstěhoval do pronájmu. Děkuji.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

3x
Správně pisete mel jste,už nemate,už ma přítelkyně byt v os.vlastnictví. co byste ještě chtěl dělat? Kupovat ji novy auto než odejdete?
Myslím,ze to co vase pritelkyne chtěla už ma,ale vy to nejste.

hodnocení

2x

Kde je problém? Všichni jste dosáhli svého.
Synové ostrouhají - tím se splní Vaše přání.
Přítelkyně má svůj byt - tím se spnilo její přání.
No a Vy se po čase nastěhujete k některému synovi - až si to bude přát.

figurek*
hodnocení

1x

Tento dotaz ale nepokládá nějaký lehce naivní kluk, že ne? Vy jste starší chlap, který si narazil milenku a kvůli ní se ve zlém rozešel s rodinou. A protože vás namíchli, tak jste jim to všem pořádně nandal a byt přepsal na milenku. No to se vám povedlo.

Teď se ptáte, co je možné ještě v tom případě dělat když byste se odstěhoval do pronájmu.

Mě napadá jedna jediná možnost : Vydělat si na další byt a příště nemyslet rozkrokem.

hodnocení

0x
Prepsat os byt na pritelkyni a pak brecet co delat?
Ted nic jiz to prepsane je.

hodnocení

0x

Tu vaši otázku si uložím a budu ji dokládat k tomu, jak radím, NIC NEPŘEPISOVAT! Na to je času dost! Nechoďte problému naproti. Žijte a užívejte si života. Života ve vlastním. *bum*

pt®
hodnocení

0x

chyba, velká chyba, napsat byt na cizího, krev není voda a děti jsou Vaše krev, tím, že se k Vám momentálně neznají, neznamená, že to tak bude jednou provždy...

wasube*
hodnocení

0x

vrácení daru pro nevděk

dobrý právník by Vám pomoci mohl - jste sám v bytové nouzi...

google.cz/...

vrcha.webnode.cz/...

google.cz/...

doplněno 28.02.16 12:11:

Uspějete ale jen tehdy, když se můžete prokázat na katastru že nemovitost byla přepsána na základě Vaší darovací smlouvy. Jinak už ne.

pohanka*
hodnocení

0x

Já si myslím, že tato otázka tady již padla, nejste jediný. Podívejte se třeba na otázku z 9.4. 2014 ,,Přítelkyně a byt,, kde je podobný problém. Třeba Vám nějaká z 25ti odpovědí pomůže.

hodnocení

0x

Jestli jste tohle opravdu udělal, tak už Vám není pomoci. Ten důvod který uvádíte byl předčasný. A nakonec když jste nechtěl aby byt měli Vaše děti, tak jste toho dosáhl. To, že jste si nepojistil ani svou vlastní budoucnost, je podivuhodné...

Přepsat byt na přítelkyni *ee*...

wasube*

suzy to se stát může, dělají to staří lidé, že přepíší byt na děti, ale aspon si tam vyhradí břemeno, že můžou byt užívat až do své smrti.. Takže nový vlastník ho ani nemůže prodat, kdo by koupil byt s takovou podmínkou? Já to nechápu, proč lidi sakra nepoužívají mozek.

Wasube, to je právě to, že to břemeno velmi často ani nezařídí, protože je to "drahý" právnický úkon.

mediator
hodnocení

0x

V tomto případě se dá říct, že nic. Z otázky to není zřejmé. Pokud se odstěhujete do pronájmu, je možné vše.

pohanka*
hodnocení

0x

Oslovila bych bezplatnou právní poradnu.

grth
hodnocení

0x

No, vypadá to, že máte, co jste chtěl - synové byt nezískají.

Kdybyste radši věnoval čas a úsilí do nápravy vztahů se syny, než věnovat byt někomu cizímu. V důchodu vám asi moc peněz nezbyde, když z něj budete muset platit tržní nájem nějakého bytu. Ale synům jste se pomstil a to je super, ne? Vážně jste jim to nandal.

wasube*

Lidé často přepisují majetek na jiné když jim hrozí exekuce.

grth

To mě nenapadlo, ale zní to o dost pravděpodobněji. Protože jen blázen by přepsal byt z důvodu, který tazatel uvádí.

wasube*

Ano, také se mi to jeví nepravděpodobné, lidé nepřepisují majetky normálně ani na zákonné protějšky, manželky, když nemají exekuci, a na cizího člověka ho přepíšu aniž by mi hrozila exekuce. Dost divné. Ovšem tím dal druhému ohromnou moc a bič na sebe, když si tam ani nevyhradil břemeno. Možná by na tom byl lépe jestli se domýšlím správně dluh splatit prodejem bytu a jít do nájmu, ale bez dluhů.Stejně mu to budou srážet z platu a tím víc vzroste nespokojenost té, kterou tak obdaroval. Pokud jsem si situaci domyslela správně, požádala bych o vrácení daru s tím, že byt prodám a uspokojím věřitele. Jejich advokát či exekutor to ted nevím, mu pak rád pomůže radou ve svém zájmu, aby bylo co a za co zaplatit jim dluh. Prostě čestné jednání, udělal jsem si dluhy, musím je zaplatit by se mu vyplatilo víc než podvod. Pokud to tak je. Mozek máme všichni, ne všichni ho ale používáme, v tom je lidská tragédie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]