Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat, když někdo podniká jako fyzická osoba, tak ta jeho firma musí vždy nést jeho vlastní jméno a příjmení? Díky
Ano - za jméno a příjmení si klidně může dát název firmy . Třeba Jan Horáček - kominictví
V otázce se ptáte, zda musí bý tjméno a příjmení. Odpověděla jsem ANO (musí tam být) a vy se ptáte znovu. Nevím jako lépe vám to vysvětlit.
Firma může mít i název před jménem. Ale vždy musí na všech dokladech(faktura, označení provozovny, razítko, atd. ) mít jméno, příjmení, adresu sídla firmy, IČ, příp u plátce DPH i DIČ. Není-li plátce DPH, musí to vždy na faktuře nebo paragonu uvést.
Naopak, není-li plátce DPH, nedoporučuji DIČ uvádět. Stalo se mi jednou, že jsem DIČ omylem uvedl, a dodavatel mě automaticky považoval za plátce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.