Nejste přihlášen/a.
Firma ve které pracuju končí svoji činnost a já přemýšlím, že bych přebral zákazníky a pokračoval jako OSVČ.
Dnes jsem se dozvěděl, že majitel firmu prodá pravděpodobně konkurenci.
Proto se chci zeptat, když konkurence naší firmu koupí včetně našich zákazníků můžu být nějak právně popotahován když je budu přetahovat pod sebe?
Děkuju za rady.
0x
Dobrý den, možná by to byla tzv. nekalá konkurence - ovšem, z toho právního hlediska to nedovedu posoudit (snad to zde udělají jiní). Zřejmě čistší řešení by bylo oslovit zákazníky neutrální nabídkou svých služeb a s tím, že jsou to služby stejné a oni se budou moci rozhodnout, s kým budou spolupracovat. Takže, nepřetahovat, ale reklamně se nabídnout. Zdravím!
doplněno 28.02.16 19:22:breta - tu firmu někdo koupí včetně kontaktů, tak by se mohl cítit okradený nebo podvedený. Otázkou je, zda by se o Vaši snaze oslovovat stejné zákazníky dozvěděl.
Já bych řekl, že určitě.
To bych nedoporučovala.
Kontakty, teré jste získal prostřednictvím nebo pro svého zaměstnavatele,
byste k vlastnímu podnikání zneužívat neměl (neměl byste je ani mít v TF)...
Třeba to někomu pomůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.