Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč je závist špatná?

Od: lekorka453 odpovědí: 7 změna:

Proč je závist smrtelný hřích? A jak všechny smrtelné hříchy vznikly?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

2x

Nevím, jestli je zrovna smrtelným hříchem, ale špatná je proto (z hlediska společnosti), že tomu člověku (kterému závidíš), začneš škodit. A když ne přímo škodit, tak mu třeba nepomůžeš, když pomoc potřebuje, apod.

A špatná je závist i pro tebe, je to trvalý stres, který škodí tvému zdraví.

hodnocení

2x

Pokud už Vás opustily čtyřicítky horečky, pročtěte si :

cs.wikipedia.org/...

hodnocení

2x

Na to stačí wikipedie a 3 kliknutí. Mimo jiné jsem se dozvěděl, že správně není sedm smrtelných hříchů, ale 7 hlavních hříchů a že hlavní neznamená nejvýznamnější, ale z hlavy vycházející. Až budete mít cestu kolem, stavte se na Kuksu, tam je máte ve 3D.

doplněno 27.02.16 18:09:

@kapkanadeje byla rychlejší *palec*

hodnocení

1x

Lekorko, jsou prázdniny a ty se opravdu hodně nudíš!*hej* Hříchy nevznikly, hříšné je naše chování. Zamysli se a zjisti, proč závidíš ty!

dylin
hodnocení

1x

Závist je jeden z hříchů, který stravuje člověka bez žádného uspokojení. Sama závist vede k dalším hříchům (vlastně všechny hlavní hříchy spolu synergují). Navíc je to i z hlediska ateismu trapnost. Když jste smilník (chlap), tak máte nálepku kance a borce (a u jiného chlapa to vzbudí závist). Když jste pyšný, tak Vás má společnost za sebevědomého úspěšného jedince (což startuje závist). Ale když jste jenom závistivec, tak si nad váma uplivne i ateista.

pt®
hodnocení

0x

Nejlépe je, podívat se k prameni a to do Bible, kniha Přísloví:

Př 6:16: Šest věcí Hospodin nenávidí a sedmá je pro něj ohavností:

Př 6:17: Povýšené oči, lživý jazyk, ruce, které prolévají nevinnou krev,

Př 6:18: srdce, které kuje zlé plány, nohy, které rychle běží za zlem,

Př 6:19: falešného svědka, který šíří lži, a toho, jenž zasévá sváry mezi bratry.

obohu.cz/...

hodnocení

0x

Já rozhodně závistivá nejsem, je mi fuk, jestli někdo něco má, když to nemám já. Spíš mi vadí někdy to, že to já mít nebudu, ale přeju mu to, a vyrovnám se s tím, že to mít nebudu. Každý nemůže mít všechno a kdo má "To", chybí mu "Ono. Přesto jsem o tom kdysi přemýšlela, proč potom někdy řeknu přátelům: " Já Ti závidím, že ..."? Došla jsem k závěrům, že takhle nepřesně vyjadřujeme touhu, ale pravá závist člověka stravuje, vytváří negativní energie jak pro závistivce, tak pro oběť. Tedy škodíme sobě i druhým.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]