Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je mi 13 let a piju 2 enereťáky měsíčně stane se mi něco? PS: potajnu
Určitě nestane, i kdyby jste pil(a) třeba dva denně. Na energetických nápojích mě vadí hlavně jejich předraženost. Složení je nic moc. Kofein - tak to si dám kafe, Taurin - tak kdo jí dostatek hovězích steaků, vajec a mořských plodů, tak ho má dost, pak nějaké vitamíny, to stačí znát složení pokrmů a sestavit si podle toho jídelníček. Teď mám před sebou RedBulla BLUE EDITION, a na jeho složení nevidím nic zázračného. Jen cena značná. Ale o tom to je, vytáhnout, zejména z mládeže, co nejvíce peněz. Jaká je alternativa? Čerstvé limonády a takzvané fresh nápoje jsou samozřejmě jen dobrým marketingovým tahem a zdrojem dobrých výdělků v podnicích (vlastní zkušenost ze svého dobrého výdělku). Trochu šikovný člověk si je udělá sám doma. Další chyták jsou takzvané cidery, ochucená piva, tisíce příchutí. Ice thea - 1,5 l - 18 kč - přitom si snad každý umí uvařit čaj, vychladit ho, osladit ho, trochu citrónu a můžeme podávat. Limonádu si každý trochu šikovný člověk vyrobí za pět minut. Pivo, víno, kořalka, to už chce odborníka a minimálně několik dnů, měsíců, či let výroby. Zase toto je alkohol, to se nedá srovnávat. Bohužel dnešní ceny tomu neodpovídají.
Takže bohužel je výsledek, že pro každého, kdo není zrovna alkoholik (a nechytá slinu), je fakt nejlepší a nejlevnější si dát v podniku dvě, tři pivka. A nebo dva, tři dobré vinné stříčky. Kdo to vydrží, je králem. A na energeťáky můžete zapomenout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.