Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Energtické nápoje pití ve věku 13nácti let?

Od: kolous* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, je mi 13 let a piju 2 enereťáky měsíčně stane se mi něco? PS: potajnu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
A nějaký důvod? Jinak stane se možná to, že to svinstvo budeš chlemtat čím dál častěji a pak už to ideál nebude. O účincích je toho na netu dost, hledej už sám.

hodnocení

2x

2x měsíčně? Nestane se vůbec nic.

daniel*
hodnocení

2x

Ne, nestane

fantom*
hodnocení

1x

mp*
hodnocení

0x

Určitě nestane, i kdyby jste pil(a) třeba dva denně. Na energetických nápojích mě vadí hlavně jejich předraženost. Složení je nic moc. Kofein - tak to si dám kafe, Taurin - tak kdo jí dostatek hovězích steaků, vajec a mořských plodů, tak ho má dost, pak nějaké vitamíny, to stačí znát složení pokrmů a sestavit si podle toho jídelníček. Teď mám před sebou RedBulla BLUE EDITION, a na jeho složení nevidím nic zázračného. Jen cena značná. Ale o tom to je, vytáhnout, zejména z mládeže, co nejvíce peněz. Jaká je alternativa? Čerstvé limonády a takzvané fresh nápoje jsou samozřejmě jen dobrým marketingovým tahem a zdrojem dobrých výdělků v podnicích (vlastní zkušenost ze svého dobrého výdělku). Trochu šikovný člověk si je udělá sám doma. Další chyták jsou takzvané cidery, ochucená piva, tisíce příchutí. Ice thea - 1,5 l - 18 kč - přitom si snad každý umí uvařit čaj, vychladit ho, osladit ho, trochu citrónu a můžeme podávat. Limonádu si každý trochu šikovný člověk vyrobí za pět minut. Pivo, víno, kořalka, to už chce odborníka a minimálně několik dnů, měsíců, či let výroby. Zase toto je alkohol, to se nedá srovnávat. Bohužel dnešní ceny tomu neodpovídají.

doplněno 28.02.16 01:11:

Takže bohužel je výsledek, že pro každého, kdo není zrovna alkoholik (a nechytá slinu), je fakt nejlepší a nejlevnější si dát v podniku dvě, tři pivka. A nebo dva, tři dobré vinné stříčky. Kdo to vydrží, je králem. A na energeťáky můžete zapomenout.

ja1
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]