Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nechce letět na školení?

Od: host* odpovědí: 26 změna:

Dobrý den,
nerozumím tomu, proč někdo nechce letět na Slovensko na jednodenní školení, když se tam budou probírat věci, které potřebuje ke své práci. Každou chvíli ten dotyčný neví, jak má co v té práci udělat a nikdo mu tam neporadí. Když se ho zeptám, proč nechce na to školení, tak říká, že se rozhodně nebude nikam cpát a jinou odpověď nemá. Ale to školení je mu nabídnuto! Mně připadá takové chování hloupé. Vy to dokážete pochopit?

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Třeba neumí slovensky. ;)

doplněno 26.02.16 13:24:

Ale upřímně, ten váš výkřik bez nějakého souvislého úvodu taky nic moc. Vy na školení nechcete? :)

doplněno 26.02.16 13:29:

Nebo má doma pěknou ženu a musí ji hlídat. Nebo má králíky a slepice a musí je krmit. Nebo nemá pocit, že by mu to k něčemu bylo. Nebo má rád svůj klid a prostě se mu nechce.

A jak mám chápat, že se nebude nikam cpát, kdo mu to školení nabízí?

doplněno 26.02.16 14:13:

Takže nejste jeho šéf, ani ho tam neposílíte, jen jste toho vlastně svědkem. Rozumím, ale to je opravdu věc vedení a dotyčného zaměstnance. Pokud pravý důvod nevite vy, který se s ním osobně znáte a mluvíte, tak my ho asi uhodneme těžko.w

host*
hodnocení

Co byste chtěl za souvislý úvod? Je to člověk, který vzdychá, že neví, jak co má udělat. Nabízí se mu školení, kde by se to dozvěděl, ale on nechce. Spát tam nemusí, je to letecky ráno tam, večer nazpátek. Žádná zvířata neošetřuje, nikoho nemusí hlídat:). Rozhodně to školení je k něčemu, protože to školí někdo z firmy, ale ze slovenské pobočky. Na naši firmu jako ušité.
Řekl, že kdyby mu to nadřízený nařídíl, tak by jel, ale cpát se nikam nebude.
Pro mě se to školení nehodí, protože to nedělám. Ale kdyby mě někdo posílal na to, co dělám, jedu ochotně*jasne*

hodnocení

1x
Mně přijde hloupé se o to starat. Je to jeho věc. Asi k tomu má nějaký důvod, který vám nechce říkat.

hodnocení

0x

Tak asi se daný zaměstnanec nehodlá dále vzdělávat...

Pokud k tomu nemá žádný pádný důvod...

Tak si prostě najděte jiného zaměstnance a toho prvního pošlete na pracák, co Vám v tom brání?

host*
hodnocení

Nejsem jeho šéf. On je jinak poctivý pracant, takže i tak by se ho firma nerada zbavovala.

wasube*

Je to psychologická chyba Vašeho šéfa. Protože říci tomu člověku, že by ho rád poslal na školení, nebot ho firma vidí jako perspektivního zaměstnance a do budoucna s ním dost počítá, tak dotyčný bude hrdý na to, že ho firma poslala na služební cestu, protože ho ta firma potřebuje a šéfa by to stálo 5 minut času.

Já ovšem předpokládám že to bylo asi v duchu - hele Tondo neletěl bys na Slovensko, Pepovi do toho něco přišlo a nemůže...*smich* a nikdo to nechce vzít až na Frantu, ale ten tomu nerozumí..*ua*

Každý z nás potřebuje v práci kousek toho uznání, často ho nemá ani doma a tak zájmem o člověka a zdůrazněním jeho kvalit nikdy nic nepokazíme. Podle mého názoru, kdo se stane vrchním šéfem by měl absolvovat malé kolečko psychologie se zaměřením na to, jak jednat s lidmi. Je to docela chyba a tak bych nejdříve poslala na školení toho šéfa.

joudic*

nejel bych na slovensko ani za pochvalu, ani kdyby mi pridali 2000 jako premii "za utrapy" a dost mozna ani kvuli 5000 :)

hodnocení

0x

Třeba se bojí létání a nechce to přiznat. Nebo nemá rád když přespává (pokud by musel) někde mimo domov. Nebo prostě nemá rád všelijaká takováto hromadná setkání v cizím prostředí.

host*
hodnocení

O létání asi nejde. Přespávat tam nemusí. Na školení v místě firmy klidně jde. Kdyby musel někoho školit, tak se nedivím, ale sedět, poslouchat a dělat si poznámky, to by snad nemusela být taková hrůza.

Pokud je to pracant a ví, že ho firma potřebuje, tak jsou jeho schopnosti zřejmě dostačující. Školení není povinné, nikdo to po něm nevyžaduje, tak proč by se tím zabýval? Je to jen jeho věc a jeho rozhodnutí. Možná to považuje ze svého pohledu za ztrátu času.

majsterjoe*

O létání asi nejde. Asi? Tak co vy víte vlastně? Já bych neletěl.

hodnocení

0x

Možná se bojí létání...

Nevím jaké zvyky jsou u vás ve firmě, ale u nás, se důležitá školení nenabízí, ale v podstatě nařizují. Takže pokud se jedná o zaměstnance, tak je na školení vyslán (nařízeně) a hotovo. Pokud by to odmítal, tak ví, že by si také mohl začít hledat místo. Existují samozřejmě výjimky týkající se služebních cest, jako rodič malého dítěte - samoživitel, ale ty se nevyskytují příliš často.

host*
hodnocení

Když já prostě nechápu, že ten člověk nechce sám od sebe, když je to k užitku. Raději bude tápat?

A proč vás to tolik žere? Asi má jiné starosti a nepovažuje to momentálně za něco důležitého. Může mít špatné vztahy s vedením, nedůvěru k firmě. Nebo prostě se mu na žádné školení nechce. Proč, proč. Protože proto. Že to někdo jiný nechápe, to není jeho problém.

buss
hodnocení

0x

Ano, já to chápu, je to jeho ho problém, jak se rozhodne. Jste-li jeho šéf, pak to máte možnost řešit.

host*
hodnocení

Možná to ode mě vyznělo nějak špatně, já se do toho prostě neumím vcítit. Když jsou pro mě informace potřebné, tak si je i vyhledávám na internetu. Nechci dělat něco, o čem nevím skoro všechno. Asi jsem nějaký zvláštní případ:-D

Vy jste prostě šikula. Dáme vám modrý puntík a tomu lenochovi dáme červený. :)

doplněno 26.02.16 14:55:

Zelený dostanete, jen když ho ukecáte na to školení. ;)

host*
hodnocení

Není to lenoch, nahoře máte napsáno, že je to pracant. Díky za modrý puntík, ale mám raději zelenou*smich*. Je možné to vyměnit?

hawara*

Není to školení nějakého MLM?

culdabulda1*
hodnocení

0x

- něčeho se bojí, nebo se cítí něčím ukřivděný - patrně se jedná o něco osobního mezi ním a šéfem .

martinaa*
hodnocení

0x

Ano, do letadla byste mě nedostal. Takže chápu naprosto.

figurek*
hodnocení

0x

jj, jednodenní školení. To bude školení jak psí noha. Taky bych se na něj necpal a jinou odpověď bych neměl.

Jeden příklad za všechny : Vedení nás poslalo na jednodenní školení v používání nové verze jedné technické aplikace. Jenom tomu školiteli asi zapoměli říct že bude mluvit k lidem, kteří tuto aplikaci znají lépe než on.

uvhjcu
hodnocení

0x

No, na nějaký jednodenní školení bych se na slovensko taky netáhla. Celej den v háji, nikdo mi ten přesčas nezaplatí a za 1 den se nejspíš naučí kulový.

wasube*

No nevím, pokud byste pracovala u zahraniční firmy, tak se tam často stává že svolávají své lidi z vedení společnosti v jiných státech na jednodenní až 5denní školení či podávání hlášení a to značně daleko, v Londýně, v Německu atd.i několikrát ročně. Pokud si lidé chtějí ponechat dobře placenou práci, zučastnit se musí i kdyby měli strach z létání, nebo to považovali za zbytečné z jejich pohledu. Takže já v tom nic zvláštního nevidím a neznám nikoho kdo by rád jezdil na služební cesty. Ale tito lidé to mají samozřejmě i ve svých pracovních smlouvách.

osel59
hodnocení

0x

Naprosto ho chápu. Nemám nic proti dalšímu vzdělávání,často je to nutné, ale takové cestování k smrti nesnáším. V okruhu 100 km to se dá, vyguglim trasu, vytisknu a dojedu, ale tohle? Jinak se na školení, pokud je k věci hrnu, ale jen tak v místě nebo kousek dojet. Netušim ani jak bych se dostal na Ruzyň a co pak na Slovensku? A celý den v pr..li.

wasube*

Jednu věc jsem nepochopila. Většina lidí je pojízdných, proč na tak krátkou trasu, jako je Slovensko nejedou autem? Místo proplacení letenky by jim byl proplacen benzín nebo nafta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]