Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mě, zda jde nějakým způsobem právně ochránit myšlenku. Třeba mě napadla myšlenka pro nějakou jedinečnou počítačovou aplikaci v určitém sektoru, mám dokonalou představu jak to celé bude fungovat, nic takového zatím tady není, ale nemám dostatečné prostředky a odborné znalosti k tomu, abych ji vytvořil-realizoval. Jde nějak zabránit tomu, aby mi ji někdo, kdo má prostředky vyfoukl? Myslíte si, že je možné prodat právně ošetřenou myšlenku na počítačovou aplikaci?
Tak, tak, pokud sám autor geniální myšlenky ji bude chránit že ani v přítomnosti blízkých příbuzných či v hospodě nic nevyzradí, pak není kdo by mu myšlenku zcizil. A pokud se obává že jeho myšlenka napadla i jiného génia a bojí se o pořadí, pak bych se spojila s člověkem, který v tomto oboru má znalosti i známosti a něco už v něm dokázal. Dělá se to tak že spolu sepíšete smlouvu co vloží on - práci i pravděpodobně peníze, co autor - svoji myšlenku. A podle toho se píšou i procenta z pozdějšího zisku. A ten dotyčný, pokud do toho půjde pak to stojí za to a ponechala bych mu polovinu, protože bez něj by mohla myšlenka opravdu zůstat jen myšlenkou, když autor nemá to ostatní.
Jinak pro pobavení - je to i dost zajímavé
Ještě dodám že vhodného partera bych hledala mezi studenty Informatiky.
Wasube, za prvé, admin je tu jenom jeden, velký, všemocný a samojediný.
A za druhé, opravdu sis nevšimla, co všechno zdejší rádci dokáží vyčíst, vydedukovat a vyspekulovat z jediného stručného dotazu a odvést ho tak do úplně jiných sfér? Opravdu ne?
Napadla mě spousta věcí admine ( musíte mi dát tip, jak Vás lze jmenovat, já to opravdu nevím...), ale dané otázky tazatelů si analyticky rozložím a pak složím, lidově se říká, že čtu mezi řádky a pak už mě napadají takové myšlenky a souvislosti že raději přejdu rovnou k věci. Až na vážné a smutné věci, mám ráda a ocenuji smysl pro humor. Někdy to pomůže víc než jiná odpověd...
Jinak díky za Vaši odpověd.
Nelze patentovat myšlenku jako takovou, ale můžete myšlenku nebo dílo zveřejnit a tím se zároveň stáváte autorem, kterého chrání autorské právo. Pokud tedy někdo váš nápad po zveřejnění bude používat pro sebe bez vašeho souhlasu, tak jej můžete zažalovat a on pak musí jednat ve vašem zájmu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.