Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď dohodou s odstupným

Od: katynkaondrova* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat, dostala jsem výpověď dohodou dne 31.7.2009, kdy končí pracovní poměr uplynutím dvouměsíční výpovědní doby dle § 51 ke dni 30.9.2009...náleží Vám odstupné ve výši trojnásobku průměrného měsíčního výdělku.Toto odstupné bude vyplaceno v nejbližším výplatním termínu následujícím po dni ukončení pracovního poměru.

Moje otázka je:

jsem týden na nemocenské s dlouhodobýmy problémy ze zády, a v práci mi řekli, že musím ukončit nemocenskou, pokaď chci dostat průměrné odstupné za 5,6,7 měsíc a to v nejbližším výplatním termínu. Pokad zůstanu na nemocenské, tímto odstupné dostanu až po ukončení nemocenské, A průměr odstupného se mi tímto bude počítat ku příkladu 6,7,8 měsíc záleži ke kterému dni ukončím nemocenskou!

Mám ukončit nemocenskou abych mohla dostat odstupné 5,6,7 měsíc? nebo můžu pokračovat v nemocenské a dát se dopořádku a i tak mám právo ,v nejbližším výplatním termínu po výpovědi, která je uvedená ve smlouvě tj. 30.9.2009 dostat odstupné?

Děkuji za pochopení a za vaší radu

Ondrová

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Otázka není zcela jasná.

Výpověď dohodou neexistuje. Je možné ukončení pracovního poměru výpovědí nebo ukončení pracovního poměru dohodou.

Pokud jste dohodu podepsala, Váš pracovní poměr skončí 30.9.2009. Odstupné by se mělo počítat z průměru pro pracovně právní účely (tedy stejného jako např. pro dovolenou) za předchozí kalendářní čtvrtletí, tedy za měsíce 4,5 a 6/2009 (§ 351 a následující Zákoníku práce). Měla byste je dostat v poslední výplatě, tedy někdy v půli října (podle toho, kdy máte výplatní termín).

Podle § 51 by se ovšem jednalo spíš o výpověď. Výpověď nebo dohoda jsou dva různé ZPŮSOBY ukončení pracovního poměru, nikoli však DŮVODY, ty řeší § 52 zákoníku práce. Jestli náleží odstupné, to záleží na DŮVODU, ne na ZPŮSOBU ukončení prac.poměru.

Nechápu, co s tím má společného Vaše neschopenka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]