Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olej proti kyselosti

Od: samurraj® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, zajímá mě, zda je nějaký olej, který v žaludku působí zásaditě. Děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

3x

Tak jo, nebudu tady první kdo odpovídá mimo otázku, že jo, a než doporučovat nějaké preparáty z lékarny, tak zásaditě působí velmi dobře citron. A k tomu je to zdravá věc.

A abych neporušil pravidla, tak olej překapivě olivový, kokosový, avokádový. (lisovaný za studena jak již bylo řečeno)

Dneska je moderní používat kokosový na všechno.

hodnocení

Děkuji, to jsem potřeboval slyšet. Avokádový olej, pokusím se ho sehnat. DOma mám oříškový a je velice dobrý, ale nepůsobí zásaditě. Takže díky za odpověď. O tom Citronu vím, že je zásaditý i když to tak na první pohled nevypadá :)

Samuraji, vy ten olej chcete používat, třeba po lžičkách, jako lék?

doplněno 26.02.16 16:47:

:-D To jsem zvědavá, co tomu řekne stirecek®

doplněno 27.02.16 07:33:

Štírečku, já věděla, že dobře poradíte! *pusa*

stirecek*

Babko zdravím Vás :) Co bych k tomu měl říct? Když se to tak radí... Ale v první řadě je třeba říct, proč jsem překyselený a pak si odpovědět a zamyslet se nad jídelníčkem. Je ale spousta lidí, kteří si dají něco nezdravého a pak to redukují dalším nezdravým. I když ten olej je přírodní, určitě bude mít nějaké stabilizátory, aby se nezkazil a ani nebude pro tělo vhodný v takových dávkách. Po ránu je každý organismus spíše kyselý, protože dlouho nejedl, nepil a kyselé látky jsou hodně koncentrované a dvěma lžičkama oleje tomu nijak nepomůžu. Po ránu je nutné zavodnit organismus čistou neutrální vodou, nejlépe vodou s vymačkaným citronem. Kyseliny se naředí a tím pádem neutralizují a pokud člověk přes den dost pije, rychle opouští tělo. Nejlépe se to pozná na barvě moči, pokud je tmavě žlutá, jsou kyselé látky hodně koncetrované, nejlepší moč je světlá až čirá, pH se zvyšuje a koncentrace škodlivin je nízká, proto doporučuju často pít, nakonec píše se to všude. Dají se koupit v lékárně i papírky na měření pH moče, pak má člověk daleko lepší přehled o tom, co která potravina a jak mění vnitřní prostředí. Nevidím důvod, proč se zasírat olejem, kterého beztak člověk do sebe za den dostane až až... Ráno vstanu, kopnu do sebe půlčíka, za chvíli to jde ven, za dalších 20-30min se nasnídám. Voda vyplaví z žaludku nahromaděné kyseliny za noc, během té půlhodinky vytvoří ideální kyselost pro trávení, která není moc nízká, oproti stavu "na lačno". Ty půlhodiny mezi jídlem a pitím by se měly dodržovat vždy. Pokud člověk pije s jídlem, ph v žaludku se naředí a strava se nenatráví. Vždy ale platí, že člověk by se měl zaměřovat na zásaditou stravu, jinak to fungovat nebude.

hodnocení

Štíre, děkuji za odpověď, ale já jsem nikde nepsal, že jsem překyselený. Já mám relativně zdravou stravu, nekouřím, nepiji alkohol, nepřejídám se, nejím sušenky, ochucené limonády apod. jen mě zajímá ten olej. S mojí kyselostí nebo nekyselostí to nijak nesouvisí.

To s tím pitím a přestávkou mezi jídlem je pro mě nová informace, takže děkuji.

hodnocení

Babičko, ano přesně tak. Na lačno po ránu a večer. Alespoň se to tak radí.

mp*

S tím citrónem mě to zaujalo. Teď jsem vymačkal čtvrtku citrónu do 2 deci vody a změřil papírkem a ukázalo mi to kyselost méně než 4,5 ph a ještě je v citrónu je kyselina citronová, tak nevím. Pro kontrolu jsem ještě změřil pivo (točené Svijany 11) kupodivu měření ukazuje ph 4,5 (pro kontrolu 7 ph - neutrální, nad 7 ph zásadité, pod 7 ph kyselé). A to jsem si myslel, že pivo je hořké, tudíž zásadité. Tak nevím. Olej mě to ukázalo u řepkového mírnou kyselost 6,5 ph. Ale nevím, jestli tyto papírky fungují taky na oleje.

stirecek*

pH papírky měří jen pH, neměří obsah minerálů

hodnocení

S citronem to je pravda. Voda s citronem je vynikající a opravdu kyselost snižuje.

72mona3*
hodnocení

0x
Kdesi jsem četla, že mezi potraviny zásadité, patří oleje lisované za studena. M.
doplněno 26.02.16 07:45: Jako první pomoc se používá většinou mléko.
Tady je pár info. I oleje. lecenibezchemie.cz/...
hodnocení

No jo, ale jde o to, zda všechny nebo jen některé. Mám na mysli třeba olej z Vlašských ořechů apod., zkrátka, který je k tomu nejvhodnější.

hodnocení

0x

O oleji nic nevím, ale pastilky Renie jsou na překyselení žaludku úplně úžasné. Ty jsou pro rychlou pomoc, ale správnou stravou toho docílíte nejlépe. Nejvíce vám dokáže poradit štíreček. Jestli máte problémy, napište mu. *palec*

lekarna.cz/...

hodnocení

Babko, Rennie znám, ale jelikož nejím téměř nikdy žádné prášky, tak se ptám po něčem přírodního původu. I přesto díky.

honzajs122
hodnocení

0x

Pokud přírodní, tak uhličitan vápenatý, jinak se tomu říká vápenec. Kus kamene rozdrtit a na lžičku ...nebo skořápky z vajec

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]