Nejste přihlášen/a.
Čau.
V obchodě s oblečením u Vietnamců, kde pracuje i jedna Česka mi tvrděj, že podle zákona nemusejí vracet peníze za zakoupený zboží, který chci vrátit. Nabízej jen výměnů zboží nebo nákup v hodnotě toho zboží.
Jde o kalhoty za 3 stovky, to je sice pakatel, ale nejsem s nima spokojen. Já je nekupoval, ale dostal, až doma jsem zjistil, že jsou nepohodlný a pro mě nevyhovující, ale jinak žádnou očividnou vadu, kvůli který by se musely reklamovat nemaj. Takže chci jen zboží vrátit a dostat peníze zpátky, účet mám.
Tak by mě zajímalo, jak je to s tim zákonem v takový situaci, když jde o vrácení zboží v tržnici nebo menších "pofidérních" obchodech, mám právo dostat peníze nebo jen odškodnění v podobě podobnýho zboží?
Dík.
Tak by mě zajímalo, jak je to s tim zákonem v takový situaci, když jde o vrácení zboží v tržnici nebo menších "pofidérních" obchodech, mám právo dostat peníze nebo jen odškodnění v podobě podobnýho zboží?
ani ve velkých a "nepofidérních" obchodech na vrácení peněz nemáte právo (ze zákona). je to jen další vstřícný krok obchodníka vůči zákazníkovi...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.