Nejste přihlášen/a.
Čau.
V obchodě s oblečením u Vietnamců, kde pracuje i jedna Česka mi tvrděj, že podle zákona nemusejí vracet peníze za zakoupený zboží, který chci vrátit. Nabízej jen výměnů zboží nebo nákup v hodnotě toho zboží.
Jde o kalhoty za 3 stovky, to je sice pakatel, ale nejsem s nima spokojen. Já je nekupoval, ale dostal, až doma jsem zjistil, že jsou nepohodlný a pro mě nevyhovující, ale jinak žádnou očividnou vadu, kvůli který by se musely reklamovat nemaj. Takže chci jen zboží vrátit a dostat peníze zpátky, účet mám.
Tak by mě zajímalo, jak je to s tim zákonem v takový situaci, když jde o vrácení zboží v tržnici nebo menších "pofidérních" obchodech, mám právo dostat peníze nebo jen odškodnění v podobě podobnýho zboží?
Dík.
4x
Tak by mě zajímalo, jak je to s tim zákonem v takový situaci, když jde o vrácení zboží v tržnici nebo menších "pofidérních" obchodech, mám právo dostat peníze nebo jen odškodnění v podobě podobnýho zboží?
ani ve velkých a "nepofidérních" obchodech na vrácení peněz nemáte právo (ze zákona). je to jen další vstřícný krok obchodníka vůči zákazníkovi...
4x
i kdyz rakoska neni intimni zbozi, tak prichazi pri biti
k naruseni kuze a muze dojit k prenosu nemoci pomoci krve.
Podobne je to u kalhotek.
Proto, kdyz vas zena placa pres kalhoty rakoskama,
neni Vietnamsky obchodnik povinen prijmout zbozi zpatky.
Snad mne nezabijete za vysvetleni
Pardon, ale bylo to tu takove smutne
...snad mne nezablokuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.