Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemocenská

Od: diesel3* odpovědí: 11 změna:
Zdravím co mi hrozí za pokutu,když sem byl mimo vycházky pryč, ale přijel sem o 15minut dyl a kontrola byla pořád u baráku,kde zapsal o kolik sem přijel dyl a řízení vozidla to sem ani nevěděl že nemůžu. A dnes přišel znovu to už sem doma byl,ale říkal že od policajtu mají že mě kontrolovali v noci někde. Nemá někdo zkušenosti jaké chodeji pokuty? Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud vás kontrolor nezastihne na místě, které jste uvedl lékaři při vystavení neschopenky (například se na vás nedozvoní), pak vám ve schránce zanechá záznam o provedené kontrole s dalšími instrukcemi. Je především ve vašem zájmu abyste podobnou situaci začal okamžitě řešit.

Měl byste navštívit svého lékaře a vysvětlit mu, proč jste nebyl doma. Důvody, proč jste nebyl, doma mohou být různé. Okresní správa sociálního zabezpečí vám za porušení léčebného režimu může uložit pokutu až do výše 20 tisíc korun. Také vám může být odebrána nemocenská, nebo může být požadováno, abyste již vyplacené dávky vrátil.

Pokud by podobně dopadla kontrola ze strany zaměstnavatele během prvních 14 dní pracovní neschopností, můžete být okamžitě propuštěn z práce.

diesel3*
hodnocení

V tom jednom případě sem přišel o těch 15 minut dyl i když tam čekal a přijel sem tak to bylo porušení ale to druhý? Kdy mě kontrolovali policajti a oni si to teď vyžádání? Doma v tu chvilku nebyli a žádná kontrola
ladinpraha*

A kontrolovali tě? Já totiž pochybuji, že v tomhle existuje jakákoli spolupráce s policií.

diesel3*
hodnocení

Ano kontrolovali přišel i papír, kde je napsáno kde a v kolik ale jedno absolutně nesouhlasí je to měsíc zpátky a to bych si pamatoval kor, když tu hodinu ještě dlouho spim a vyhodit z práce sem myslel ze můžou jen prvních asi 20dni nebo kolik to je.
diesel3*
hodnocení

A k tomu to je ještě vesnice kde sem nikdy nebyl a úplně jiným směrem než co sem kdy jel

A kde ses coural? Záleží i na tomhle.

diesel3*
hodnocení

Jel sem pro přítelkyni, které bylo špatně, ale to nikoho zajímat nebude

iz*
hodnocení

0x

Pokuta (jestli se nemýlím) 10.000 Kč,

dále je možné snížit nebo odebrat nemocenské,

a to i zpětně.

Za porušení povinnosti práce neschopného můžete obdržet výpověď bez nároku na odstupné,

v případě následné registrace na ÚP byste neměl nárok na podporu v nezaměstnanosti.

danys*
hodnocení

0x
Nachytali vas jak malého kluka! Stačí mít někoho doma,kdo vas vyrozumi a hned navštívit lékaře s tím,ze vám je blbe atd.. Jinak ta spolupráce s policii a ostatními institucemi funguje podle zákona a není to nic neobvyklého.
Jinak vám budou krátit nemocenskou a hrozí pokuta do výše 10k..
diesel3*
hodnocení

Bylo to v noci takže přes doktora to nešlo bylo to 30km od domova spíš mi nehraje ta jedna co tam napsali, kde sem nikdy nebyl počítám s tím že mi to zkrateji hlavně mi jde o to aby ji nevzali teď celou co má přijít v březnu.
iz*

To už bude záležet na posouzení závažnosti porušení léčebného režimu.

Může se to týkat nejen nemocenského za březen, mohou po Vás i zpětně

vymáhat již dříve vyplacené nemocenské (nebo jeho část).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]