Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám takový problém s výpovědí, pracuji na DPP (dohoda o provedení práce) od 21.01. 2016 do 31.03. 2016 po té bych měl dostat smlouvu na HPP, jenže už po pár dnech v práci po mě chtěli ranní směny od 6:00 do 14:00 a noční směny od 18:00 do 6:00 v jednom dni, to jsem párkrát absolboval, ale to jim nestačilo a zkusili na mě i 24 hodin v práci. Mám vážně nemocnou ženu a 3 malé děti a nemohu takhle nebýt doma což jsem zaměstnavateli při podepisování smlouvy říkal, byla mi příslíbená ranní a odpolední směna na 8 hodin kterou ani jednou nedodržel. Chtěl jsem se domluvit na výpovědi, ale osobní kontakt nebyl úspěšný měl jsem jít na celý týden na dalších 16 hodin a víc do práce jinak že mě výpověd nepodepíšou. Je tedy možné nějak výpověd zaslat na adresu firmy? nebo ukončit DPP bez osobního kontaktu? předem děkuji za odpověď a omlouvám se jestli stejná nebo podobná otázka zde již je, ale na celém internetu jsem nic nenašel.
Spousta lidí se domnívá, že s výpovědí pracovní smlouvy (nebo jakékoli jiné smlouvy či dohody) musí protistrana souhlasit. Není tomu tak. Výpověď je jednostranný právní úkon a zaměstnavatel s ní nemůže souhlasit nebo nesouhlasit. Ten ji může pouze vzít na vědomí. Vy můžete výpověď doručit zaměstnavateli, např. na podatelnu, na sekretariát, vedoucím apod., a na kopii, kterou si ponecháte, si převzetí nechat potvrdit. Pokud ji nikdo nebude chtít převzít, pošlete ji poštou na doručenku. Doručenka se vám vrátí a tak budete mít doklad, že výpověď byla doručena a je tedy platná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.