Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Jaký bude Váš názor na mé zdraví a předčasný duchod. Je mi 61 let v minulém roce jsem měl 2 krát plícní embolii a jiné problémy byl mi přiznán invalidní duchod 1.stupně v částce 4700kč. Jsem dělník hodně roku svařuji. Řádný duchod bych měl pobírat v roce 2018.Je to měsíc co mi zjistili nepravidenou srdeční arytmii.Žiji s přitelkyní která pracuje v obchodě jako učetní.Byly mi předepsány tablety které nejsou učinné na moji nemoc doktorka mne posílá do nemocnice na radiofrekveční ablace do Olomouce je to menší operace ohledně srdce. Bydlím v Otrokovicících,.Doktorka mi řekla že po zákroku budu k ní chodit na kontroly ale taky i do Olomouce. Z uřadu práce mám vybírat zbytek 7 měsícu podporu, Chci se zeptat na názor mám ještě ohledně mé nemoci nastoupit do práce? Nebo raději požádat o předčasný duchod? Děkuji.
V každém případě se léčit, pokud máte dobrý pocit, že Vám lékaři dávají to, co potřebujete. Můžete být co nejdéle na neschopence. Poté dáte výpověď ze zdravotních důvodů a určitě vyberete všechnu podporu z ÚP. Zřejmě se vhodná, lehká práce pro Vás již nenajde.
Pokud zvládnete provoz domácnosti i s druhým platem, a možná máte nějakou zlatku našetřenou, tak buďte na úřadě i bez podpory další nějaký měsíc. Tím se vám zkrátí doba v předčasném důchodu a trvalé krácení bude co nejmenší.
Každopádně si dojdete na vaši správu sociálního zabezpečení, nechat si dopředu zkontrolovat odpracované roky a odevzdané sociální platby. Též si necháte předběžně vypočítat starobní předčasný důchod. V Praze to dělají na Praze 5 na Správě soc. zabezpečení. Nevím, odkud jste /jejda otrokovice/.
Teprve po tomto předběžném výpočtu peněz i doby se rozhodnete, ke kterému datu bude výpočet pro Vás nejlepší. proto radím, nežádejte hned o důchod, ale takto si dobu natáhněte a připravte se. Pokud dostáváte invalidní důchod, tak s těmi 7mi měsíci podpory v nezaměstnanosti nějaké peníze budou.
A jak píše kolega nade mnou, je dobré pobírat důchod nějaký čas a užít si ještě pokud to zdraví slouží. Třeba si ho i zlepšíte, jak budete doma, odpočinete si, zklidníte. Určitě si najděte nějakou malou práci v domácnosti, nebo zahrádce. Nemůžete zůstat sedět u televize. Přítelkyně bude určitě ráda, když bude uvařeno, nakoupeno, uklizeno. Nevím, co Vás baví, co v domácnosti umíte.
Především byste to měl vědět Vy a hlavně doktoři, kteří Vás léčí. Pokud hrozí riziko, že někde zkolabujete nad el. obloukem, tak bych šel do důchodu. Není důležité, kolik důchodu pobíráte, ale jak dlouho ho pobíráte...
Šel jsem do předčasného duchodu v 60letech,je mi 70let...Zásadně se vyhýbám doktorum,posledně jsem byl u zubařky na vyškrábání kamene..A nepodlehl jsem lákání na dentální hygienu za PRACHY...Takže,milý člověče,JSME ZBOŽÍ,nikoliv pacienti,TUDÍŽ si člověka lékaři prohazují a ordinují léky ZA TÉŽKÉ PRACHY se ZÁMĚRNĚ vedlejšími učinky,aby si NAHRABALI. Šel bych do duchodu,léky bych zahodil,k lékaři NIKDY nešel a léčil se SÁM..Jak myslíme,tak jsme zdraví,nebo nemocní ZE STRACHU Z NEMOCI..NEMÍT STRACH,to je základ..No a na závěr takové VĚDECKÉ poučeníčko
Kabode, je to dobrý trend, ale podle mne, pro ještě zdravé lidi. To máte jako s otužilci, kteří se ještě v 90ti koupou v zimě mezi ledem, ale nemocného už nikdy takto neotužíte, těm se ani nedoporučuje brouzdat bosky ráno rosou. Jak v těle není něco v pořádku, tak Vás to sejme. Znám z vl. zkušenosti. Taky jsem kdysi chtěla zvrátit zdr. stav otužováním a vždycky jsem skončila s rozbouřeným zánětem v nemocnici. Později jsem se dočetla to, co uvádím výše a plně se s tím ztotožňuji. Vás vede touha poradit to nejlepší, ale co prospívá zdravému, může nemocného odrovnat. Videa skvělá, obzvl. poslední.
Breathariánství již pár let znám, je už dost lidí ve světě, kteří tak žijí. Viděla jsem i video se slovenským br. Pořádají se po světě přednášky, i u nás se konala, Ale není to tak jednoduché živit se pránou, což z videa nevyplývá. Po zveřejnění knihy v Německu postupně zemřelo 14 lidí a autorka takázala další vydání u nás, byla úplně zděšena. Člověk se musí většinou dlouhodobě pročišťovat než přistoupí k pokusům s pránou. ani to nevyjde každémuý, kdo by chtěl. Snad to souvisí i s duchovní způsobilostí. Prostě přišlo nepoznané a zatím to není pro každého. Asi si to každý musí vyzkoušet sám na sobě, jestli je ten vyvolený. Samozřejmě bez řádného nastudování, ideálně vedení, by si s tím nikdo zahrávat neměl, protože když to nefunguje, tak pouhou vůlí se to zlomit nedá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.