Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rtuťový teploměr v ohni vs otrava

Od: pechy* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Podařilo se mi omylem hodit rtuťový teploměr do ohně, kde se samozřejmě rozbil( byl v dřevěném obalu a nepodívala jsem se, co v něm je. Zajímalo by mě, zda jsem se nemohla otrávit rtuťovými parami, protože jsem v noci měla průjem, ale mohl souviset s jídlem. Oheň byl venku na zahradě a ten den foukal i vítr. Co mám kdyžtak dělat? Moc děkuji za rady.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Samozřejmě to možné je.Rtuť má bod varu asi 350 st C a tato teplota se snadno v ohni dosáhne.Pokud došlo k otravě parami rtuti,je neprodleně nutno navštívit lékaře a ten stanoví postup detoxikace.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]