Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvýšená teplota

Od: met odpovědí: 5 změna:

Dobrý den v neděli jsem byl jako rybička a v pondělí ráno mě začala bolet hlava, měl jsem 37,2. V práci jsem si vzal Ibalgin a po hodince mi bylo zase mnohem lépe, ale za pár hodin opět zvýšená teplota okolo 37,5. Vzal jsem si dovolenou a jsem doma. Hlava bolí, teplota je. Vezmu si ibalgin, vypotím se a je mi opravdu dobře, že bych mohl běhat, nicméně za třeba 5 hodin se mi to vrátí a můžu to celé opakovat. Nevíte co by to mohlo být? Včera už jsem si všiml, že se to nevrací tak častěji a tak jsem nenavštívil doktora. Mám dosatek tekutin, piju čaj s cítronem, medem a zázvorem. Klid mám také. Moc toho nesním, nemám na nic chuť. Děkuji za vaše příspěvky :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x
On totiž ibalgin (ani žádný jiný) není zázračný lék. Pokud máte zvýšenou teplotu, tělo proti něčemu bojuje. Máte být v klidu, odpočívat, podpořit vlastní imunitu a za pár dní budete v pohodě.
Když zobnete piluli, ale dál se neléčíte, jen si srazíte tu teplotu (prášek zhruba působí asi 4 hodiny). Takže klidový režim, dostatek tekutin, pořádně vypotit...přesně jak to děláte. Jen nemůžete počítat s tím, že nemoc zmizí do druhého dne. M.
met
hodnocení

Dobrá děkuji, doufám tedy, že do neděle už budu zdráv, v pondělí nastupuji na jiné oddělení a opravdu bych nechtěl začít nemocí :) Pokud ne, tak mi nezbyde než si skočit k doktorovi.

hodnocení

2x

Takhle to občas mívám i já. Jsem hluboce přesvědčená, že takto bojuje naše imunita s viry. Když imunitu člověk posílí, hlavně teplem, zpocením díky lékům nebo díky horkému čaji, klidem pod dekou, imunita vítězí a my se cítíme dobře. Jen někde zůstalo několik hajzlíků, vetřelců virových a my už nemáme čas zničit je všechny a dokonale. Začnou vítězit a nemoc se vrací. Proto se teplota nemá do 38º C srážet. Imunita nejlépe pracuje v teple právě cca při 38ºC. Proto je dobře zahřát se co nejvíce, horký čaj, termofor, peřina, zapotit se. Pozor na šok ze zimy! Žádná sprcha, ale co nejrychleji převléci z propoceného pyžama a zase do tepla. Tím šokem ze zimy se imunita úplně vypne a nastávají probémy s návratem infekce + třeba opary. *hej*Tohle mám už dlouhými léty ověřeno. Přišlo mi srandovní, když byla doba, kdy na nemoc doporučovali ovoce. Představila jsem si, jak někdo viry nebo bakterie bombarduje citrony. Dnes už dokonce zakazují ovoce při nemoci jíst, protože trávením ovoce tělo spotřebovavá teplo, ovoce je chladivá potravina. Naopak je doporučeno teplé, vydatné polévky a hřejivá jídla. A dostatek tekutin, které z těla škodliviny vyplavují. ;) Jojo, je to tak!

hodnocení

1x

A to si jako myslíte, že za tři dny budete zdravý? :) S teplotou bych já ležela v posteli aspoň týden a další týden bych dělala jen lehčí práce. Tělo je oslabené a Ibalgin bych nebrala,ale něco méně škodlivého. Někdo vám tady jistě poradí lépe :)

met
hodnocení

No ne tak doslovně, ale doufám, že týden to nebude. Vycházím z toho, že to jsou jen zvýšené teplota a ne horečka, ale odborník nejsem :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]