Nejste přihlášen/a.
Rozhodl jsem se vyzkoušet užívání želatiny na klouby a koupil jsem si první balíček obyčejné práškové želatiny (vepřový klíh) za pár kč. Já ale vůbec nechápu jak to mám udělat, někde píšou, že se to musí vařit, jinde že to stačí zalít horkou vodou, jinde že ten prášek stačí rozmíchat ve studené vodě a počkat.. Tak jsem z toho zmatený. Jak se to teda dělá?
Dobrý den, pokud má být prášková želatina používána jako lék k vypití, tak se nevaří. Stačí ji rozmíchat ve studené vodě (ve vlažné to jde lépe) a vypít.
Chuťově to není zrovna extra, ale pomáhá to. A míchat se musí déle, protože se nejdříve udělá "cucek" a ten se musí rozmíchat. A želatina s mlékem prý pomáhá při padání vlasů. Zdravím!
doplněno 25.02.16 10:34:krej - to se vaří, aby ta tlačenka ztuhla a držela pohromadě. Vy to chcete pít, tak to musí zůstat tekuté - takže, v tomto případě nevařit.
doplněno 25.02.16 14:50:krej - ten "vtip" má být v tom, že tu želatinu má tělo dostat do těch kloubů a až tam se udělá to "želé". Tak by se to mělo vypít, aby to tělo lépe vstřebalo. Zkuste to s tím džusem nebo mlékem. Samotné to není vysloveně hnusné a můžete si hned připravit sklenici čisté vody a zapít. Dříve se želatina prodávala v "pecičkách" (vypadalo to jako čočka) a ta byla kvalitnější. Otázkou je, zda současná želatina obsahuje kolagen a jaké množství - kolagen je to, co má být kloubům dodáno pro jejich správnou funkci.
zásadní a základní otázkou je, zda želatina resp. přípravyky želatinu obsahující pomůže skutečně, nebo jen zdánlivě. Z lékařského pohledu želatina prostě neprojde skrz zažívací trakt do organismu, ale je zažívacím traktem vyloučena. Takže všechny možné přípravky na klouby jsou jen marketingovým tahem pro (a lákadlem na) ty, kteří se bojí jít na operaci. Rozhodně v tomto případě platí "věř a víra Tvá Tě uzdraví".
Živočišná želatina jako taková, je bílkovina. V souvislosti s trávením bílkovin si vyhledejte co jsou to proteázy, a jaký úkol mají v trávícím traktu člověka. Kdyby jste měl jen základní znalost, nikdy by z vás nevypadlo, že želatina je z organismu vyloučena.
A jestli pomáhá? Kdyby tělo nepotřebovalo bílkoviny, tak si proteázy nevytváří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.