Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nevím proč mě to napadlo, ale chtěla bych se s někým seznámit přes net (seznamka, apod..). Jako nemyslím nějakého přítele na vážný vztah to ne, ale třeba kamaráda nebo kamarádku na dopisování a pokec. Po čase by jsme se třeba viděli jde mi hlavně o to mít někoho s kým si můžu psát koho nebudu otravovat po dvou dnech psaní.
Jen když se nad tím zamyslím do hloubky tak mi to přijde nesmyslné a hloupé. Jde mi o to, že ve své blízkosti nemám žádné přátelé na které bych se mohla spolehnout. Asi je trápí, že nejsem jako většina z nich, že po víkendech nechodím pařit ani nekouřím. Za svůj krátký život mám druhý vážný vztah, takže nemám tolik zkušeností jako moji vrstevníci. Co se týká toho pití a kouření, je to něco co k životu nepotřebuji a proto se k tomu nehlásím. Ráda si dám skleničku šampaňskýho když se něco slaví, ale že bych si jí otevřela sama v pátek třeba k filmu tak to ne.
Tak se ptám je blbý nebo normální mít kamaráda přes dopisování? Opravdu mi nejde o nic víc, než občasný dopisování. Jednu dobu jsem měla dobrého kamaráda, jenže to bylo krátce po rozchodu z bývalým a on bohužel očekával něco co v tu dobu zatím nebylo ani trošku možné...
Takže? Děkuju za všechny odpovědi
Dobrý den, je to fajn třeba pro introverta, který se raději vyjadřuje písmem.
Je to fajn pro navázání přátelství. Je to fajn pro "psavce". Je to fajn pro tříbení názorů a svěřování se. Je to fajn pro životní rady. A je to lepší, než si jen psát deník do šuplíku. Zkuste si to. Zdravím!
Tak nějak nechápu proč by mělo někoho trápit, že nepijete a nekouříte. To je jako kdyby jste si myslela, že s Vámi nikdo nekamarádí protože nejíte česnek a nemáte ráda detektivky. To spolu přece vůbec nesouvisí. Ještě se mi nestalo, že by mi byl někdo sympatický a příjemný a já bych se s ním přestala stýkat protože má rád červené víno.
Druhá věc je, jestli to svoje nekuřáctví a abstinentství před sebou nenesete jako štít a zbroj a na jakékoliv pozvání do společnosti nereagujete slovy :."no fuj, tam já přece nepůjdu, tam se pije alkohol !" Pochybuji, že by Vám ho někdo cpal násilím do krku. Můžete se přece dobře bavit s prima lidmi i u sodovky. Pokud nepořádáte ostatním školení o škodlivosti alkoholu a nikotinu, to bych se pak nedivila, jestli se Vám ostatní vyhýbají obloukem.
Já v tom nevidím nic špatného, pokud nejsou jiné možnosti najít si kamarády. Jen musíte natrefit na správného člověka. Takže při dopisování ze začátku nezapomeňte na opatrnost a zvažujte co komu o sobě řeknete a svěříte. Pokud najdete člověka s kterým si budete mít o čem psát a bude vás to oba bavit, pak i takové kamarádství může být fajn.
Napíšem tu jeden názor uznavaného psychoterapeuta.Človek je s prepáčeným chorý ktorý si hľadá priateľov a kamarátov na internete,lebo v reálnom živote je neschopný si nájsť ozajstných kamarátov,priateľov alebo partnerov.Nevie sa začleniť do spoločnosti tak,aby mu to prinášalo duševné uspokojenie a pocit šťastia.
Proč ne? Napiš do vnitřní pošty kontakt, uvidí se co z toho vyleze... Lepší je kamarádit se na živo, o tom žádná. Ovšem internetnet je jedna z možností jak někoho poznat a pokud je problém vzdálenost tak je to i způsob jak komunikovat...
Doba se mění. Moje prababička rozená 1870 vždycky říkávala, kdo pije pivo, hraje karty a čte noviny to není dobrý člověk. Koupila barák po alkoholikovi, karbaníkovi . A čtení novin? Ztrátový čas, který se měl věnovat hospodářství.
Internet je součástí naší doby a dává mnoho možností, at už k sebevzdělávání , kultuře , ale i k seznamování. Věřím , že pomohl mnoha nesmělým, kteří by jinak zůstali sami.Jenom, protože je to na dálku, je třeba nebrat vše úplně vážně a být opatrný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.