Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odhlásit telefon po zemřelém

Od: jarmik* odpovědí: 6 změna:

Kamarád řeší jeden problém, nad kterým lze dlouho filozofovat, ale říkám si, že ho v praxi musí řešit stovky lidí. Takže se ptám, zda někdo nemá prakticky zkušenost, jak rychle odhlásit telefon po zemřelém účastníkovi. Telekom se s dědici zatím odmítá bavit, nemají dokonce ještě ani zahájeno dědické řízení, natož aby už měli rozhodnutí o dědictví - ale přijde jim škoda platit něco, co absolutně nikdo nevyužívá. Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mělo by stačit jít k operátorovi s úmrtním listem.

lidka*
hodnocení

2x

Souhlasím s dexxem. Když zemřela mamka, tak jsem to tímto způsobem řešila, jestli se dobře pamatuji. To přeci nemá nic společného s dědickým řízením. Nakonec existovalo i zrušení pevné linky na půl roku, kdy se nedalo volat, ale bylo možné se dovolat. Ale vsadila bych na úmrtní list, kde jsou osobní údaje.

dusatka*
hodnocení

2x

Já mám v tomto také dobrou zkušenost s T-mob. Ale hodně často to bývá o lidech, takže bych zkusila O2 atakovat vícekrát, vícero způsoby, asertivně se domáhat svého.

slunatko*
hodnocení

0x

Ano, take jsem tuto situaci jiz resila. Vubec nic to nema spolecneho s dedictvim. Resila jsem u u T-mobile, kde byl nasmlouvam dvoulety pausal! Dotycna byla upoutana na luzko s prognozou kratkeho zivota. Pozadala jsem IKEM aby mi v tomto smyslu napsal par radku, ze je dotycna v krytickem stavu a prognoza je negativni. Bezproblemu mi to poslali. K tomu jsem pripojila svoji pisemnou zadost, kde jsem situaci trochu podrobneji popsala. Od nasledujiciho mesice byl pausal bez pokuty zrusen. To je preci lidske!

alf*

lidské leč u našich molochů často nemožné. Za zmražený účet si spořitelna strhávala svých cca 100 korun poctivě celých 9 měsíců než jsme přinesli vypořádání od notáře. Za tu dobu z účtu neodešla ani na něj nepřišla jediná koruna až na těch téměř 1000 korun co si strhla spořitelna. Mladá Fronta, zrušit předplatné není možné maximálně nabídli změnu adresy, tak jsme si nechali posílat noviny domů. Dodavatelé energií, nájemné všechno musí člověk platit dokud není ukončeno dědické řízení, pravda po prodeji, v na šem případě bytu a ukončení smluv to téměř celé vrátí, věřím, že pro mnoho lidí těch pár tisíc navíc po dobu několika měsíců může být celkem problém.

Takže my na lidský přístup nenarazili snad nikde. Jo ve sběrném dvoře byli tolerantní a mohli jsem tam odvézt víc než je limit - prý jedna kára za auto.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]