Nejste přihlášen/a.
Jsme pět let rozvedeni. Manželka se hned po rozvodu znovu vdala. Děti 9 a 7 byly svěřeny matce a já za nimi pravidelně jezdím.Jak je mám, tak se jim intenzivně věnuji. Když si s nimi povídám, tak se občas prořeknou, kde že byli s tatínkem. Myslí tím nového partnera mojí exmanželky. To ona si přeje, aby mu tak říkali. Děti opravím, ale na ni mám vztek. Mám to nechat,že to děti časem pochopí? Když to řeknu jí, tak že se se mnou nebude bavit, ať nedělám problémy. Zvažoval jsem sociálku, ale on tam má známou, tak to nemá smysl. Nebo se mám o tom bavit s tím jejím novým manželem? Nedokážu to přejít, jak mi říkaj chlapi v práci.
Zbytečně se nervačíte a nervujete i děti.To je u dětí normální, že mají např taťku Pavla a taťku Petra. Vaše vztahy nejsou závislé na oslovení, ale na tom, jak se jim věnujete. A jestli ten nový je na ně hodný, tak se dětem nedivte, že ho nazvou taťkou.Musíte to mlčky přejít, vykašlete se na to, co říkají chlapi a potlačte své ego. A na sociálce si akorát trhnete ostudu, právě pro svou ješitnost.
Děti to pochopí časem samy. Není třeba jim v hlavě dělat ještě větší zmatek a působit jim další stres. Pokud to dětem nedělá problémy, tak je nechte. Předpokládám, že říkají tati i Vám. Takže já radím, neřešte to. Důležité je aby měly děti domov a vyrůstaly v klidu. Sociálka by toto určitě neřešila.
Prosím Vás buďte normální a svůj vztek opanujte, nebo tím akorát ublížíte dětem. Jak já ty rozvody nenávidím. Nikdo nemyslí na děti, ale jen na svou ukřivděnostt. Buďte rád, že jsou děti zdravé a normální, nezatěžujte svým vztekem a k ničemu je nenuťte, ale přejděte to. Až vyrostou na vše přijdou samy.
... toto je maminka a ten pán co je s ní táta není, táta je ten kdo s námi nebydlí .. těžko vysvětlitelné.
Vy jste biologický otec ... táta je ale i ten kdo se o děti stará a má je rád ... ať chcete nebo ne.
Sociálka s tím nic neudělá, ani nemůže, pokud ho děti mají rády, on má rád je, stará se o ně - je to táta.
Je jedno jestli mu budou říkat tati, strejdo, dědo nebo Honzo ... když se o ně bude starat a ony ho budou mít rady - je to nepodstatné.
Když je k tomu matka nutí, tak s tím asi nic moc neuděláte. Jsem ale toho názoru, že děti si stejně samy dokážou určit, kdo je pro ně opravdový rodič. Protože obvykle je to ten, kdo děti vychoval a staral se o ně a oslovení na to nemá zásadnější vliv. Takže si užívejte společný čas s dětmi pokud možno tak, aby věděli, že VY jste jejich táta.
Když otci na dětech skutečně záleží, tak ho to musí bolet. Nevím, jak často jste s dětmi ve styku, ani jak jsou staré. Je možné, že žena jim řekla, ať oslovují jejího partnera "tati", je ale i možné, že začaly samy. Jestli je to od ženy, tak by asi chtěla, co nejdříve mít rodinu "s tátou", aby nebylo na první pohled patrné, že je rozvedená a zapomněla tak na svůj neúspěšný svazek. Děti by na to nevědomky před lidmi neustále upozorňovaly oslovováním partnera, nového manžela, třeba jménem. Když mu budou říkat tati, tak nebudou nápadní. Nic víc bych za tím nehledala, i když to pravého tátu musí bolet. Já být Vámi, tak se nad to povznesu, maximálně budou říkat táto oběma, ale vždycky budou vědět, kdo je ten biologický. On bude ve výhodě, bude s nimi stále a Vy budete zase ten sváteční, vzácný, který je může víc rozmazlovat a dopřávat jim nadstandard, když je má pro sebe. Rozhodně bych dětem nedělala starosti a další zmatek v hlavě. Nejdůležitější je, že svého otce znají a mohou s ním být! Určitě Vás budou mít pořád stejně rády, ať říkají partnerovi manželky jakkoliv. Moje vnoučata mají např, 3 dědečky a babičky - a všechny milují.
Zdravím , jak ti tady všichni radí povznes se na to. Jen tak dokážeš , že jsi chlap. Děti za to nemůžou. Hlavně , aby to byl slušný člověk a měl tvý děti rád. Když si o tom promluvíš s jejim manželem , tak ti může nějak špatně odpovědět a bude tě to štvát ještě víc a ty přitom nic nezmůžeš. Ti povím , co se stalo mně . Moje ex se odstěhovala i s dětma za svým partnerem. Když jsem ho viděl , tak se mi už zpočátku nelíbil. Jelikož mám dobrý známý na patřičných místech , tak jsem si zjistil co je zač. 7x soudně trestaný a samý násilný trestný činy. Pak ho zavřeli poosmý a ex se odstěhovala ke svým rodičům. To byly jinačí nervy. Chápu a rozumím ti , že se ti to stále honí v hlavě , ale musíš to překonat , proto, že jsi chlap. Nejlepší lék na to je založit si novou rodinu .
smiřete se s tím, že jste jen sploditel, který je dobrý akorát tak dobrý každý měsíc posílat prachy, občas dávat dárky a občas si děti vzít. Tátou bude cizí člověk, který s dětmi bydlí, pokud se k nim chová hezky. Od své bývalé rozhodně nečekejte, že by vás před dětmi vychvalovala. Pro ně budete jen ten, co od nich odešel at už byla situace jakákoliv.
Bohužel, jste si špatně vybral partnerku.
Napíšu vám svoji historku. Před mou 2.svatbou starší dcerka 10 let, měla k mladší, čtyřleté, řeč. "Po svatbě to nebude Petr (říkeme mu tak), ale táta." " Ale já už jednoho tátu mám!" "Jasně! Ale kolik máš dědečků?" "Dva." "Kolik máš babiček?" "Dvě." Kolik máš tet?" " "Dvě." "Tak vidíš! Proč nemůžeš mít dva tatínky. Po jednom máš oči a ten druhý bude s tebou."
Když byla u zápisu do školy, znala svou adresu, datum narození. Kdyř se ptali na otce, tak chtěla vědět, na koho se ptají. Jestli na otce nebo na tátu. Po otci vypadá, ale táta ji brání.
Davide, odložte svou ukřivděnou hrdost a buďte rád, že je o děti dobře postaráno, že žijí v hezké rodině s mužem, kterého mají rády. Nedělejte jim v hlavičkách guláš. Nejde totiž o vás, ale jde o ně!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.