Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , chci se zeptat ohledně situace mojí mámy. Na jaře přišla o zaměstnání a za 2 měsíce jí skončí podpora v nezaměstnanosti od úřadu práce. Tudíš dále jediný možný přijem je možný od sociálky. Bydlí však ve svém bytě který zdědila po své matce. Opravdu platí že pokud má majetek - což tedy má ,tento byt, že nemá nárok na sociálni podporu a bude zcela bez prostredků?
To je uplna hloupost. Ja jsem majitetelka nemovitosti jiz 15 let...a tez jsem dostavala socialni davky kdyz jsme nemala praci, (podpora v nezamestnanosti). Je jedno o jake davky se jedna, podpora, zivotni minimu nebo jine... Pokud zadate o davky nikdo se Vas nepta na majetek a nikde tuto informaci nepisete. Pokud maminka ztratila narok na jakekoliv davky, ma narok minimalne na zivotni minimum. Hodne zdaru a hlvau vzhuru
zajímavé , vzdyt se na sociálce ptají na majetek, byl jsem krátce na sociálce asi pred 10 lety a čestné prohlášení jsem podepisoval. musle jsme vypsat jestli mám video , mikrovlnku . a když jsme napsal že mám stavební spoření tak jsem skončil protože mi řekli tak si to běžte zrušit a nežádejte... rekl bych že dnes to bude podobné možná ještě tvrdší.
Kdepak, dnes už se věci jako mkrovlnka či myčka nádobí berou jako normální věci,netřeba se jich zbavovat. Jen ta sociálka je dnes ukrutně nízká.
Máte pravdu oba, protože zaměňujete sociální dávky, mezi které patří např. rodičovský příspěvek či přídavky na děti a pro které se posuzují jen příjmy, s dávkami v hmotné nouzi, pro které se posuzuje i majetek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.