Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dostane máma sociálku když bydlí ve svém bytě

Od: gregor* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den , chci se zeptat ohledně situace mojí mámy. Na jaře přišla o zaměstnání a za 2 měsíce jí skončí podpora v nezaměstnanosti od úřadu práce. Tudíš dále jediný možný přijem je možný od sociálky. Bydlí však ve svém bytě který zdědila po své matce. Opravdu platí že pokud má majetek - což tedy má ,tento byt, že nemá nárok na sociálni podporu a bude zcela bez prostredků?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slunatko*
hodnocení

0x

To je uplna hloupost. Ja jsem majitetelka nemovitosti jiz 15 let...a tez jsem dostavala socialni davky kdyz jsme nemala praci, (podpora v nezamestnanosti). Je jedno o jake davky se jedna, podpora, zivotni minimu nebo jine... Pokud zadate o davky nikdo se Vas nepta na majetek a nikde tuto informaci nepisete. Pokud maminka ztratila narok na jakekoliv davky, ma narok minimalne na zivotni minimum. Hodne zdaru a hlvau vzhuru

gregor*
hodnocení

zajímavé , vzdyt se na sociálce ptají na majetek, byl jsem krátce na sociálce asi pred 10 lety a čestné prohlášení jsem podepisoval. musle jsme vypsat jestli mám video , mikrovlnku . a když jsme napsal že mám stavební spoření tak jsem skončil protože mi řekli tak si to běžte zrušit a nežádejte... rekl bych že dnes to bude podobné možná ještě tvrdší.

hablina*

Kdepak, dnes už se věci jako mkrovlnka či myčka nádobí berou jako normální věci,netřeba se jich zbavovat. Jen ta sociálka je dnes ukrutně nízká.

dusatka*

Máte pravdu oba, protože zaměňujete sociální dávky, mezi které patří např. rodičovský příspěvek či přídavky na děti a pro které se posuzují jen příjmy, s dávkami v hmotné nouzi, pro které se posuzuje i majetek.

gregor*
hodnocení

takže je to tedy tak že pokud bychom se bavili o tech dávkách v hmotné nouzi- tedy aby dostala aspon životní minimum tak se ptaji na majetek a pokud tedy bydli ve svém byte 2+1 tak nic nedostane...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]